NAPALM DEATH vs. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
NAPALM DEATH vs. ENTOMBED
Dwa wielkie zespoły, można by się kłócić, który z nich wywarł większy wpływ na scenę, który nagrał więcej pomnikowych dzieł. Ale tak subiektywnie - którą z tych kapel kochacie bardziej i dlaczego... :)
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
specjalnie zapytałem i po prostu WIEDZIAŁEM, że założysz temat :DMaria Konopnicka pisze:Dwa wielkie zespoły, można by się kłócić, który z nich wywarł większy wpływ na scenę, który nagrał więcej pomnikowych dzieł. Ale tak subiektywnie - którą z tych kapel kochacie bardziej i dlaczego... :)
Coś tam było! Człowiek!
-
Re: NAPALM DEATH vs. ENTOMBED
Gdyby nie ostatnia ich płyta wybrałbym Napalm Death, a tak nie wybiorę Entombed bo wolę Dismember.
Czyja ostatnia płyta? Napalm Death? Spokojnie lepsza niż ostatni Entombed :)est pisze:Gdyby nie ostatnia ich płyta wybrałbym Napalm Death, a tak nie wybiorę Entombed bo wolę Dismember.
-
To możliwe, ale ostatniego Dismember nie pobiła :)Maria Konopnicka pisze:Czyja ostatnia płyta? Napalm Death? Spokojnie lepsza niż ostatni Entombed :)est pisze:Gdyby nie ostatnia ich płyta wybrałbym Napalm Death, a tak nie wybiorę Entombed bo wolę Dismember.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Można, tylko po co ;). Głos na Entombed, ale tylko z tego względu, że ich stylistyka jest mi bardziej bliska.Maria Konopnicka pisze:Dwa wielkie zespoły, można by się kłócić,
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Harlequin
Akurat tutaj problemów z wyborem nie mam - głos na Napalm, po prostu szwedzkie granie nigdy specjalnie mnie nie brało.
-
A tak na poważnie to dzisiaj wybrałbym Napalm Death. 15/20 lat temu na bank Entombed. Oddałem więc głos na ND ale mam wyrzuty sumienia, że nie mogłem zagłosowac również na Entombed :(
- koreaniec
- w mackach Zła
Był już temat ND vs Carcass. ND vs E to tak jakby porównywać matkie z córko. Po co jak można ruchać obie ;)
Lefthandpathyoga
Ja dziś zagłosowałem na Napalm Death, a 15/20 lat temu też zagłosowałbym na Napalm Death. Prawdopodobnie za 15/20 lat również na nich zagłosuję :) Jestem twardym elektoratem :)est pisze:A tak na poważnie to dzisiaj wybrałbym Napalm Death. 15/20 lat temu na bank Entombed. Oddałem więc głos na ND ale mam wyrzuty sumienia, że nie mogłem zagłosowac również na Entombed :(
Na chwilę człowiek do roboty wyskoczy, a tu nie wiadomo za co się łapać...
edit
Wybór jest śmiesznie oczywisty.
edit
Wybór jest śmiesznie oczywisty.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- w mackach Zła
Napalm Death bo From enslavment to obliteration :)
- Maleficio
- Kontakt:
Oczywiście, że na Entombed. Kapela której influencje odczuwa 50% kapel na scenie death metalowej. A ND kapela fajna... ale... co z tego?
-
Napalm Death bo TAK (FETO, Mentally Murdered, Harmony Corruption, Utopia, Smear)
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
- Lykantrop
Uchylam się od głosu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Gdyby nie Napalm Death to kto wie jak brzmiałby Entombed i w ogóle ta cała Szwecja.Maleficio pisze:Oczywiście, że na Entombed. Kapela której influencje odczuwa 50% kapel na scenie death metalowej. A ND kapela fajna... ale... co z tego?
- Lykantrop
Gdzieś już tutaj ktoś ostatnio napisał bardzo mądrą rzecz - skąd przekonanie, że coś nie mogło się rozwijać w dwóch miejscach na świecie, w tym samym czasie, absolutnie niezależnie od siebie?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95