PHRENELITH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
PHRENELITH
Zakładam temat przy okazji faktu, że duńska ekipa właśnie wydała debiutancki album "Desolate Endscape". Poki co jest taśma i winyl, a niedługo na Dark Descent wyda to na CD. Co tu dużo pisać - ja jestem dokumentnie pozamiatany. Jedna z tych naprawdę bardzo niewielu płyt w ostatnich latach, do których nie mam jak i do czego sie przyczepić, ani czegokolwiek usprawiedliwiac. Jestem na kolanach. Śmierć Metal przez wielkie ŚM.
Zapraszam do dyskusji i dzielenia się wrażeniami. Ja coś mądrzejszego napisze jak sobie juz troche tego posłucham.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: PHRENELITH
Nowa EP-ka do ściągnięcia za free z Bandcampa. Później ściągnę i obadam...
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- weteran forumowych bitew
EP też pojawi się na cd ?.Epka jest bardzo dobra chociaż w ostatnim roku powychodziło trochę lepszych rzeczy.Z Desolate Endscape słyszałem jeden numer,ale z mp3 to chuj nie słuchanie więc poczekam aż materiał będzie do kupienia i na pewno go kupię.Harlequin pisze:
Zakładam temat przy okazji faktu, że duńska ekipa właśnie wydała debiutancki album "Desolate Endscape". Poki co jest taśma i winyl, a niedługo na Dark Descent wyda to na CD. Co tu dużo pisać - ja jestem dokumentnie pozamiatany. Jedna z tych naprawdę bardzo niewielu płyt w ostatnich latach, do których nie mam jak i do czego sie przyczepić, ani czegokolwiek usprawiedliwiac. Jestem na kolanach. Śmierć Metal przez wielkie ŚM.
Zapraszam do dyskusji i dzielenia się wrażeniami. Ja coś mądrzejszego napisze jak sobie juz troche tego posłucham.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo lubię ten album. Jest w nim trochę INCANTATION, ale i całkiem dobra dawka death metalu z Finlandii np. świetnego PURTENANCE. Poza tym, a może przede wszystkim, mamy tu wzorcową produkcję - 100% anti-plastic.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
dobra rekomendacja.Pacjent pisze:Bardzo lubię ten album. Jest w nim trochę INCANTATION, ale i całkiem dobra dawka death metalu z Finlandii np. świetnego PURTENANCE. Poza tym, a może przede wszystkim, mamy tu wzorcową produkcję - 100% anti-plastic.
a ta jedyna w swoim rodzaju "zgnilizna" UNDERGANG też jest ?
(no może nie do końca prawda z tym, że jedyna w swoim rodzaju. kilka kapel tak zgniło brzmi. ale ładnie napisane przynajmniej jest)
taka myśl. zeszłoroczny split ze Spectral Voice przeszedł bez echa*. ja pamiętam tyle, że był. a tu taka sensacja.
*ponownie zweryfikowałem. bladziutko na nim wypadli w zestawieniu z amerykanami.
Ostatnio zmieniony 05-04-2017, 19:47 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
01.11.2024
-
Wg mnie nie.Ascetic pisze:a ta jedyna w swoim rodzaju "zgnilizna" UNDERGANG też jest ?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Ascetic
racja. no nie ma. przynajmniej w "Eradicated".Pacjent pisze:Wg mnie nie.Ascetic pisze:a ta jedyna w swoim rodzaju "zgnilizna" UNDERGANG też jest ?
za to są ładne zmiany tempa. na koncercie sprawdzi się idealnie. zawsze się sprawdza.
01.11.2024
-
- starszy świeżak
Świetna wiadomość, jestem ciekawy jak zaprezentuje się pełniak, bo po ostatniej EPce narobili mi niezłego apetytu na więcej.
- nicram
Posłuchałem tego PHRENELITH. Dobry materiał podobnie zresztą jak ostatniaEPka, ale nie podzielam zachwytów kolegi Prosiaczka. Jest pozytywnie, ale żeby od razu płyta roku w death metalu? No nie przebili i nie przebiją ostatniego Immolation. To nie ta klasa. Ale tak jak zauważył Pacjent - produkcja idealna. Tak powinien brzmieć death metal.
all the monsters will break your heart
- Harlequin
No nie ma co przekonywac na siłę. Ja jednak podelektuję sie zanim zmienie zdanie ;)
- nagrobek
- rasowy masterfulowicz
zajebistość. wspieram, popieram, winyl zamówiony.
-
Ciekawy kiedy ten materiał będzie u Hellthrashera zakup musowy.Dla mnie obok Blood Incantation,Cruciamentum,Phobocosm to jedno z ciekawszych death metalowych zjawisk ostatnich latek.
- nicram
Ale mnie się to naprawdę podoba, tylko, że do płyty roku, którą nagrało Immolation to im sporo jeszcze brakuje. :-)Harlequin pisze:No nie ma co przekonywac na siłę. Ja jednak podelektuję sie zanim zmienie zdanie ;)
all the monsters will break your heart
-
- starszy świeżak
Może płyta roku nie, ale materiał jest dobry i może się znależc w czołówce dm i zaostrzą apetyt na kolejne wydawnictwa.
- tomaszm
Eradicated i te zawodzące gitary robią robotę. Fajnie jakby więcej było takich szpasów gitarowych ale i tak jest nieźle. Podoba mi się płyta ,bo bardzo dobrze się jej słucha ale brakuje mi takich właśnie hiciorów jak w/w.
- Harlequin
Mi to własnie pasuje, jest szansa, że nie znudzi sie po 10 odsłuchach. Na Infester tez raczej hiciorów nie ma (może poza "Chamber Of Reunion")tomaszm pisze:Eradicated i te zawodzące gitary robią robotę. Fajnie jakby więcej było takich szpasów gitarowych ale i tak jest nieźle. Podoba mi się płyta ,bo bardzo dobrze się jej słucha ale brakuje mi takich właśnie hiciorów jak w/w.
- tomaszm
Niekoniecznie. Płyty pełne rozpoznawalnych kawałków potrafią wbić się samoświadomość i zostać z słuchaczem na zawsze. Spójrz choćby na Incantation Mortal Throne of Nazarene , Immolation Close to A World Below czy z nowszych rzeczy ostatni Adversarial. Z tymi płytami nie ma tego problemu by losowy kawałek wrzucić na ruszt w oderwaniu od całości i przy goleniu nóg nucić sobie pod nosem a po jednym pierdolnięciu werbla czy uderzeniu o strunę wiemy z czym mamy do czynienia. Przeboje są zajebiste:)
Teraz na potrzeby dyskusji musimy sformułować pojęcie i definicje przeboju:) Ale zamiast tego lepeij wkleić filmik i każdy wie osochodzi
[youtube][/youtube]
Teraz na potrzeby dyskusji musimy sformułować pojęcie i definicje przeboju:) Ale zamiast tego lepeij wkleić filmik i każdy wie osochodzi
[youtube][/youtube]
- Harlequin
Pomijając czy Phrenelith to deathmetalowa płta roku czy też nie - kwestia gustu jak wiadomo, to niemniej uważam, że jest to najlepiej BRZMIĄCY (wyprodukowany) śmierc metal od lat. Lepiej brzmiacy niz Mitochondrion, Adversarial, DC czy inne cuda.
-
No strasznie się napaliłem na ten materiał niech to w końcu wytłaczają i dają do hellthrashera to wykupię całą partie !
Sekcja rytmiczna pięknie pracuje na tym albumie. Możliwe,że jestem głuchy,ale słyszę tam i pierwiastek muzyki Demilich a produkcja jest fantastyczna.Ciekawe kiedy Incantation wyda płytę
Sekcja rytmiczna pięknie pracuje na tym albumie. Możliwe,że jestem głuchy,ale słyszę tam i pierwiastek muzyki Demilich a produkcja jest fantastyczna.Ciekawe kiedy Incantation wyda płytę
- Sybir
Pełniak jest już do odsłuchu na koncie bandcampowym zespołu. Co więcej, można go legalnie pobrać za friko w dowolnym formacie :>
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz