EXODUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
EXODUS
Elo!
Aby przeciwnicy sond mieli o czym pisać, zakładam kolejną. Jeśli przy okazji wypowiedzą się fani Exodus, to będzie już naprawdę miło.
A zatem niechaj popłynie kaskada komentarzy, niechaj zapłonie ogień dyskusji, niech słowotok szanownych użytkowników zatka przepustowość forum.
Wprawdzie Exodus miał czasem pod górkę (trochę na własne życzenie, bo lubili powciągać to i owo), ale jednak popełnił kilka ważnych albumów, a zarazem jest uznawany za ojca chresztnego thrashu. Już dzięki temu warto o nich pogadać. Na dodatek wydają za moment (chyba 04.10) nowy album zatytułowany "Shovel Headed Kill Machine" (który także zamieszczam w ankiecie, bo a nuż wątek przetrwa do poczatku października).
Poza tym to jeden z niewielu zespołów, którym płyty nagrane po reaktywacji - no, dobra, na razie jedna płyta, "Tempo of the Damned", ostateczny wyrok zapadnie po wydaniu "Shovel..." - nie przynoszą wstydu.
Jednocześnie uprasza się użytkowników o refleksje głębsze, aniżeli wymienienie ulubionego tytułu z dyskografii Amerykanów.
Aby przeciwnicy sond mieli o czym pisać, zakładam kolejną. Jeśli przy okazji wypowiedzą się fani Exodus, to będzie już naprawdę miło.
A zatem niechaj popłynie kaskada komentarzy, niechaj zapłonie ogień dyskusji, niech słowotok szanownych użytkowników zatka przepustowość forum.
Wprawdzie Exodus miał czasem pod górkę (trochę na własne życzenie, bo lubili powciągać to i owo), ale jednak popełnił kilka ważnych albumów, a zarazem jest uznawany za ojca chresztnego thrashu. Już dzięki temu warto o nich pogadać. Na dodatek wydają za moment (chyba 04.10) nowy album zatytułowany "Shovel Headed Kill Machine" (który także zamieszczam w ankiecie, bo a nuż wątek przetrwa do poczatku października).
Poza tym to jeden z niewielu zespołów, którym płyty nagrane po reaktywacji - no, dobra, na razie jedna płyta, "Tempo of the Damned", ostateczny wyrok zapadnie po wydaniu "Shovel..." - nie przynoszą wstydu.
Jednocześnie uprasza się użytkowników o refleksje głębsze, aniżeli wymienienie ulubionego tytułu z dyskografii Amerykanów.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
nie głosuję, bo nigdy nie słuchałem, ale najnowsza zabija - możecie się z nią zapoznać w kolejnej audycji --> [url]www.thrashingmadness.metal.pl[/url]
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Znam wszystko z wyjątkiem ostatniej. Zagłosowałem na "Bonded By Blood".
Bardzo ważny zespół. W sumie obok METALLIKI, SLAYER, MEGADETH i ANTHRAX najważniejszy z amerykańskiego thrashu.
Z "Tempo..." znam (dzięki teledyskom) "War Is My Sheppard" i "Throwing Down". Oba mi się podobają na tyle, że prawdopodobnym jest, iż w bliżej nieokreślonym czasie, płytę nabędę.
Bardzo ważny zespół. W sumie obok METALLIKI, SLAYER, MEGADETH i ANTHRAX najważniejszy z amerykańskiego thrashu.
Z "Tempo..." znam (dzięki teledyskom) "War Is My Sheppard" i "Throwing Down". Oba mi się podobają na tyle, że prawdopodobnym jest, iż w bliżej nieokreślonym czasie, płytę nabędę.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- w mackach Zła
Hehehe, jak wyżej, ale znam wszystkie Exodusy, oprócz dwóch najnowszych, i muszę przyznać, że nie była, nie jest i nie będzie to moja ulubiona kapela. Aczkolwiek szacunek mam do chłopaków wielki. :)Wysłane przez stary
Wybór jest oczywisty - "Bonded by blood". Jedna z najważniejszych pozycji thrash metalu.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
Uwielbiam Exodus! Jedni z niewielu pozostalych na placu boju, kultywujacy thrash metal, a nie metalcoreowe machinacje. Z faworytow naturalnie BBB, chociaz reszta tez nie odbiega daleko poziomem.
Natomiast, co do najnowszego rilisu - narazie slyszalem 2 utwory sciagniete z oficjalki - TAK WLASNIE POWINIEN BRZMIEC THRASH METAL XXI WIEKU!
Natomiast, co do najnowszego rilisu - narazie slyszalem 2 utwory sciagniete z oficjalki - TAK WLASNIE POWINIEN BRZMIEC THRASH METAL XXI WIEKU!
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
-
- zaczyna szaleć
jak dla mnie płyta po reaktywacji jest najlepszą i najwazniejszą płytą, ponieważ wtedy okazuje się czy kapela jest dobra czy też nie? czy chcę iśc na łatwiznę nagrać chujowy materiał i wydać płytę tylko po to by ludzie zakupili krążek i więcej kasy wpadło do kieszeni lub troche się pomęczyć i wydać zajebistą płyte, po której śmiało można powiedzieć, że dobrze zrobili powracając znowu na scenę. A dobrze wiemy, że powroty na scenę wielu kapel tylko okryły chańbą przeszłość, jednak nie jest tak w przypadku Exodusa !!!
Jest to czołówka thrash metalu obok Testament, Annihilator, OverKill, Sodom, Kreator, Anthrax, mój ulubiony band.
Jest to czołówka thrash metalu obok Testament, Annihilator, OverKill, Sodom, Kreator, Anthrax, mój ulubiony band.
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- terorizer
- świeżak
Zakochałerm si ę w Exodusie od pierwszych dźwięków!!!
Wyrosłem na nich , moi kumple wiczyli Metallicę a ja wolałem zawsze Exodusa i tak mi zostało. tA wiernoś w końcu została nagrodzona, miałem okazję poznac steva, wozilem go autem po Pradze szukaliśmy poczty, fajny facet. Potem zawołal ziomków z zespołu i zajebali z nami rodzinne foto. Stara miłośc nie rdzewieje...
Wyrosłem na nich , moi kumple wiczyli Metallicę a ja wolałem zawsze Exodusa i tak mi zostało. tA wiernoś w końcu została nagrodzona, miałem okazję poznac steva, wozilem go autem po Pradze szukaliśmy poczty, fajny facet. Potem zawołal ziomków z zespołu i zajebali z nami rodzinne foto. Stara miłośc nie rdzewieje...
666
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- świeżak
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
-
- zaczyna szaleć
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Żadne oprócz:) Najlepsza i tyle.Wysłane przez Xapapote
najlepsza amerykańska załoga traszowa ... oprócz wehrmaht :P
W wt/śr przyjdzie do mnie LP "Impact Is Imminent", więc zacieram łapska z niecierpliwości!
edit:
Widzę że przegapiłem ten temat. Nie wiem która płyta ulubiona, coś z 1,3,4. Jako że 4 jest bardzo niedoceniana to stawiam na nią.
Właśnie tak. "Tempo..." to dla mnie najlepszy album thrashowy od czasów "Coma Of Souls" i chyba najlepszy come back jaki słyszałem.Wysłane przez antigod
TAK WLASNIE POWINIEN BRZMIEC THRASH METAL XXI WIEKU!
Ostatnia też jest bardzo dobra, ale brakuje tam kilku wizytówek tego zespołu. Wokal jest najwyżej przeciętny, bębny w zupełnie nie exodusowskim stylu. Z tych roszad personalnych zdecydowanie najlepiej wypadł Lee, zresztą Heathen to podobna para kaloszy, więc było mu najbardziej po drodze. Co do reszty - widać pewnych ludzi ciężko zastąpić. Jakim by chujem Steve nie był to wokalnie mało kto może mu podskoczyć, a Tom to bębniarz kilka klas lepszy od Bostapha, który jest poprawnym/przyzwoitym muzykiem, ale nic ponad to.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Głos poszedł na Bonded by Blood. Za nieśmiertelne hiciory, niepowtarzalny wokal Baloffa (love it or hate it), no i ze względów sentymentalnych (swego czasu nie odbyła się żadna impreza bez tej płytki).
Uwielbiam też nowe oblicze EXODUSA: kawałki z TotD + SHKM urywają łeb tuż przy jajach.
Uwielbiam też nowe oblicze EXODUSA: kawałki z TotD + SHKM urywają łeb tuż przy jajach.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right