TESTIFY - CRACK THE MIND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

TESTIFY - CRACK THE MIND

27-08-2008, 23:24

Obrazek

Album poznałem niedawno,kupilem w ciemno i okazało sie że tym razem natrafiłem na prawdziwą perłę.Doskonały industrialny klimat,wiele cudownych;mechanicznych dźwięków,do tego niebanalne gitary i sekcja, i urozmaicony wokal.Tagi - Ministry,Skinny Puppy,może odrobinę Godflesh.Czekałem na jakieś słabsze momenty,wypełniacze,jakieś potknięcia, ale takich nie uświadczyłem.Im więcej przesłuchań tym bardziej ta muzyka wierci dziurę w głowie.Dla otwartogłowych i poszukujących - jak najbardziej warte polecenia.Bardzo mocna pozycja.

9.5/10
vulture

Re: TESTIFY - CRACK THE MIND

28-08-2008, 10:50

Drone pisze:No to mnie ubiegłeś z tematem, bo zapowiedziałem w wątku o SIELWOLF, że opiszę dokonania TESTIFY :D Naprawdę świetny zespół, zupełnie nieznany - w TESTIFY gościnnie udzielał się m.in. lider ze SKREW. Wszystkie płyty równe i naprawdę agresywne, niektóre wokale nadawałyby się do ekstremalnego blacku, czysta wściekłość. Nie wszyscy wiedzą, że muzycy TESTIFY mają drugi równoległy zespół THE FAIR SEX, który nagrywa muzykę podobną, ale lżejszą, nieco w stylu dark electro (pomijając wszelkie złe skojarzenia). W ogóle warto się przyjrzeć wydawnictwom wytwórni VAN RICHTER, która skupia te zespoły (SIELWOLF, TESTIFY, THE FAIR SEX, PLASTIC NOISE EXPERIMENT).
No tak,Twoja rekomendacja i sample na próbę spowodowały że zainteresowałem się Testify jak i Sielwolf :) Jestem głodny nowej (dla mnie) muzyki a powyższe akty naprawdę robią mi dobrze. Właśnie zakupiłem kolejną plyte TESTIFY - Mmmyaoooo i spodziewam się takiej samej petardy jak Crack The Mind.Dołączyłem do zakupów również The Fair Sex - Soulspirit,zupełnie w ciemno,mam nadzieje ze sie nie zawiode.Może jakieś rekomendacje?
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

31-08-2008, 15:08

Dokladnie Testify to projekt Myka Junga z Fair Sex i Rascala Nikova z Rotersand, tez kojarzonego przez kregi derk/ebm/klimaciarzy. Co prawda pierwsze Testify sa najlepsze ale ogolnie zespol caly czas trzyma poziom. Co do Sielwolf, chociaz to odlegla polka od Testify to mozna sobie poczytac tutaj , konkretnie, i przy okazji wyprac sie na reszte listy , bo wstyd nie znac a nie lubic to w ogole blamaz kompletny http://www.plusultra.org.pl/siel.htm
woodpecker from space
vulture

01-09-2008, 10:28

Triceratops pisze:Nikova z Rotersand
ten Rotersand to gówno przeokrutne.kto słuchał Welcome To Goodbye wie o co chodzi
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2008, 19:57

bardzo dobre... jak WSZYSTKO z TYCH rejonów i z TEGO okresu.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-09-2008, 08:53

vulture pisze:
Triceratops pisze:Nikova z Rotersand
ten Rotersand to gówno przeokrutne.kto słuchał Welcome To Goodbye wie o co chodzi

No juz nie badz taki, jak tak sprobujesz w Bolkowie to cie gotki zastrzela dziurkami z rajstop.
Ostatnio zmieniony 04-09-2008, 08:43 przez Triceratops, łącznie zmieniany 1 raz.
woodpecker from space
vulture

03-09-2008, 16:54

chodzimy chyba na inne imprezy.

A The Fair Sex jest rzeczywiście zajebisty.szukać kto nie zna.Miód.
Awatar użytkownika
Triceratops

13-06-2013, 11:04

ostatnio sluchalem, ciagle fajnie sie slucha
woodpecker from space
ODPOWIEDZ