Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Dokladnie 4 dni temu w Sztokholmie doszlo do niezwyklego koncertu... Narazie na jeden gig zmartwychstala kultowa TREBLINKA. Na szczescie Hellslaughtera zastapili Tyrant i Hellbutcher z Nifelheim
ot Setlist:
1. Evilized
2. Hail to Cruelty
3. The Sign of the Pentagram
4. Necrophagous Shadows
5. Crawling in Vomits
6. Sever Abomination
7. Earwigs in Your Veins
Century Media Records is proud to announce the first ever official "complete recordings" release of TREBLINKA, one of most notorious death / black metal bands of all times. TREBLINKA were founded in 1987 by Johan "Lucifer Hellslaughter" Edlund and Jörgen "Juck the Ripper" Thullberg. During the band's short existence of only two years, TREBLINKA have released two demo tapes and one 7inch EP. After the release of the last recording, the now infamous "Severe Abominations" EP, the band changed its name to TIAMAT and became one of the biggest and most influential metal bands of the 90ies. Ever since then the entire TREBLINKA recordings have remained untouched by the band, just being heavily exploited by bootleggers all over the world.But constant dripping finally wore the stone, so now the time is due to announce the release of "Shrine Of The Pentagram", the first ever fully authorized release of TREBLINKA since 1989. "Shrine Of The Pentagram" will be released on October 7th, 2013 as a Kingsize 3CD Mediabook, a Deluxe 5LP box set with LP sized booklet as well as digital download. Daniel Ekeroth, author of "Swedish Death Metal" has done an elaborate interview with Jörgen "Juck" Thullberg and Stefan "Emetic" Lagergren revealing many unknown details and a lot of entertaining side notes from the history of the band while Olivier Badin (writer for Terrorizer and Iron Fist) has interviewed Johan "Hellslaughter" Edlund for his view on the importance and influence of TREBLINKA.
the band changed its name to TIAMAT and became one of the biggest and most influential metal bands of the 90ies
To sobie dodali, nie ma co...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Zajebiście to wydali niemce, coś ala box z demami i rehami Hellhammer. Gruby box, wywiady, sporo zdjęć, zgrabnie odkurzone brzmienie z kultowych dem, nieco gorzej z poziomem koncertówek, których wcześniej nie miałem okazji słyszeć. Na LP bym też to zakupił, ale ostatecznie nie wiem czy wydano to w takim formacie, więc pies trącał. TREBLINKA KVLT ETERNAL! "The Sign of the Pentagram" to jedna z najlepszych demówek ze Szwecji, ciule!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
"Crawling in Vomits", "The Sign of the Pentagram" i "Severe Abominations" brzmią bdb i tak jak brzmieć powinny. Rehersale z lat 80 - chujnia generalnie, bo to materiał z pierwszej dymówki odegrany z bardzo parszywym soundem. Reszta, tj. koncertówki przesłuchałem póki co tylko raz i generalnie jak to z takimi materiałami bywa - ucieszą się tylko z tego fani, którzy znają na wylot 3 wyżej wspomniane materiały, bo dla reszty to pewnie będzie jeden wielki jazgot na granicy słuchalności :) Nie lada ciekawostka jest na trzecim dysku, gdzie zamieszczono kawałki, które ostatecznie nie trafiły na "Sumerian Cry". Niestety, są to tylko wersje instrumentalne.
Nie wiem, nie kupowałem tego w Polsce. W UK za równowartość 8 dyszek to zanabyłem.