PAVOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PAVOR
mieli kiedyś śmieszne flyery.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Pavor doskonale łoili, nie wiem czy jeszcze istnieja,ale byli pierwsza techniczna death metalowa kapela, ktorej bylem w stanie sluchac
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Oryginalny, nietuzinkowy zespół i co najważniejsze popisy techniczne nie górowały nad jakością pomysłów. Użytkownik EM2 mógłby pewnie podać więcej informacji na ich temat 

- Kingu
- weteran forumowych bitew
Grają ponoć dalej. Tyle, że to kompletnie niekomercyjny zespół i mówię tu o sposobie funkcjonowania. Muzykują dla siebie, a jak ktoś też chce mieć ich muzę, to może zamówić u nich CD.Analripper pisze: nie wiem czy jeszcze istnieja
Furioso uważam za o stokroć lepszy od A Pale Debilitating Autumn. Ten ostatni kupiłem jeszcze za 10 marek na jakimś podrzędnym niemieckim festiwalu (Summermania chyba się to nazywało) i rzadko wracałem do tej płyty.
Furioso uważam za majstersztyk, mimo iż nie lubię jazzu

Specyficzny klimat, w którym centralną rolę pełni bas.
Rozbudowane, długie utwory, z gęstym labiryntem instrumentalnych aranży. Moim zdaniem wymyślenie i nagranie (piękne naturalne brzmienie) czegoś takiego wymagało wręcz tytanicznej pracy i... talentu.
http://www.pavor.com/
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Doceniam ich talent, kunszt, nietuzinkowe podejście do death metalu, ale pode mnie nigdy to nie podeszło. Zwyczajnie nie mogłem się wbić w ich muzykę. "A Pale..." jedynie miałem w swojej kolekcji i próbowałem podejść do tego kilka razy - na darmo i po którymś razie puściłem to na ebaju.
Ale na pewno lepsze to, niż jakieś 80% niemieckiej sceny DM/ BM
Ale na pewno lepsze to, niż jakieś 80% niemieckiej sceny DM/ BM

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Cholernie lubię ich techniczne wygibasy. Myślałem, że już dawno poszli do piachu a tu niespodzianka. Szkoda, że efektów wydawniczych od kilku lat brak.
Dzięki Kingu, bo okazało się,że oni ciągle sprzedają swoje stare krążki i będę mógł wreszcie pozbyć się sfatygowanych cdr-ów
Dzięki Kingu, bo okazało się,że oni ciągle sprzedają swoje stare krążki i będę mógł wreszcie pozbyć się sfatygowanych cdr-ów
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
hehe, poczciwi oldschoolowcy, jak przesyłasz kasę w liście to spuszczają euraka z ceny CDAroHien pisze:Dzięki Kingu, bo okazało się,że oni ciągle sprzedają swoje stare krążki i będę mógł wreszcie pozbyć się sfatygowanych cdr-ów

- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
mielę od niedawna ponownie A Pale Debilitating Autumn ... Niemcy to idealny naród do grania technicznego death metalu.
ordnung muss sein!
ordnung muss sein!
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
- postuje jak opętany!
Ale jaja, że jest taki temat, :) Przekleję zatem moją fundamentalną i klasyczną już wypowiedź o Pavor z tematu z now playami, żeby nie przeminęła. Szkoda, że kapela obecnie "gnuśnieje w wilczych norach"...

A tu jeszcze jeden strzał z tej samej parafii co Demilich. Może nawet bardziej technicznie, ale mniej groteski i abstrakcji, a więcej skoczności, przebojowości i niemieckiej solidności. "To all wimps, dilettantes, children, fakes and other lowlifes out there that try to be evil and brutal: stay at home and practise!!". Ze względu na swoje dość niekomercyjne i antymarketingowe podejście i trzymanie się z boku sceny (jak Mackiewicz i Klonowski) mało kto już o Pavor pamięta, a szkoda!
ps. jak ktoś ma na sprzedaż ich dwójkę, czyli "Furioso" - proszę o PM.

A tu jeszcze jeden strzał z tej samej parafii co Demilich. Może nawet bardziej technicznie, ale mniej groteski i abstrakcji, a więcej skoczności, przebojowości i niemieckiej solidności. "To all wimps, dilettantes, children, fakes and other lowlifes out there that try to be evil and brutal: stay at home and practise!!". Ze względu na swoje dość niekomercyjne i antymarketingowe podejście i trzymanie się z boku sceny (jak Mackiewicz i Klonowski) mało kto już o Pavor pamięta, a szkoda!
ps. jak ktoś ma na sprzedaż ich dwójkę, czyli "Furioso" - proszę o PM.