Duobetic Homunkulus

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

Duobetic Homunkulus

18-07-2013, 21:51

Głupia sprawa, bo mój pierwszy wątek o zespole muzycznym i od razu nie bardzo wiem co napisać... ale co można mądrego powiedzieć o czymś takim: ? Na swoją obronę powiem jedynie, iż jest to czeski (death?) metal brzmiący jak NAPRAWDĘ czeski (death?) metal. Pod linkiem do odsłuchu cały tegoroczny debiutancki album. Napierdalanie conajmniej sub utraque specie na raz.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Pan_Kimono
rasowy masterfulowicz

Re: Duobetic Homunkulus

18-07-2013, 22:05

Jak na mój gust to o wiele za duże kombinacji i gitarowych wodotryskow. Okladka fajna:-)
KVLT lizania CZASZKI
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

19-07-2013, 07:58

Mi te kombinacje nie przeszkadzają, bo dla mnie ta płyta to przede wszystkim świetny klimat i strasznie podoba mi się, jak to jest skomponowane jako całość. Zwyczajnie świetnie mi się tego dziwoląga słucha :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

29-12-2013, 16:56

przesłuchałem z 5 razy, po czym uznałem że nie dla mnie. nie chodzi nawet o nagromadzenie detali, cudów, tylko brak wspólnego elementu łączącego ten chaos w dzieło z jakimś celem, zamierzeniem, wyrazem. moim zdaniem pusta forma, która dzięki temu że pusta może wyrażać wszystko, ale jednocześnie nie wyraża nic.
za zamieszczone na płycie zdjęć z sesji nagraniowej w domu w kapciach minus od ogólnej oceny.
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

29-12-2013, 17:40

zajmująca muzyka, w którą trzeba się trochę wgryzać, ale warto
ODPOWIEDZ