KICKBACK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

KICKBACK

14-02-2014, 15:24

Na wstępie zaznaczę, że nie jestem największym fanem hardcore'a, nie mam kolorowej czapki z daszkiem i znacznie bliżej mi już do grind core'a i lecącego na pełnej piździe crust punk'a. Rzecz ma się zgoła inaczej w tym wypadku. Kickback gra (grał?) miksturę wysokooktanowego, nasterydowanego hardcore'a z pełzającą po ziemi black metalową zgnilizną. Za drugi składnik odpowiadał Toxik Harmst, który przypałętał się tam z wysoce niedocenianego Arkhon Infaustus i Diapsiquir. Ten zespół jest wkurwiony, kasuje wszystko na swojej drodze, leje na wszystko i wszystkich a album "No Surrender" od początku do końca spuszcza taki wpierdol, że po przesłuchaniu tego czuję się, jakbym został stratowany przez stado dzikich zwierząt. Dorzućcie do tego wszystkiego przejawiającą się w tekstach i klipach identyfikację z markizem de Sade oraz gustowanie w tajskich kurewkach i twardych narkotykach. Voila!

Moim skromnym zdaniem najlepsza ich płyta:

Obrazek

Przedstawienie zespołu:

Obrazek

I linki do dwóch klipów:

http://www.youtube.com/watch?v=CfADdv2EO9I

http://vimeo.com/81324015
Antychróst
postuje jak opętany!

Re: KICKBACK

14-02-2014, 15:39

Nickelback masa ok
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 14:56

wielbię
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 16:57

Wkurwili mnie niemiłosiernie odwołaniem tej trasy ostatnio gdzie mieli zahaczyć o Wrocław i Bydgoszcz. Ale to może i lepiej, bo z takiego koncertu mógłbym wrócić do domu w plastikowym worku.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

15-02-2014, 18:10

2012 w Bydgoszczy mega koncert przy marnej frekwencji, niezły, dobrze że zaliczony bo kapela się rozwiązała chociaż z nimi to nigdy nic nie wiadomo, teraz mega wkurwienie, że odwołali koncerty bo Wrocław obowiązkowo miałem zaliczyć do tego w jeszcze chwile po nich w tym samym mieście miał zagrać Merauder z Arkangel i znowu mega wkurwienie bo odwołali
In a world of compromise...some don't
ODPOWIEDZ