Nihillus

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Nihillus

21-02-2014, 17:13

Obrazek

tak sobie dzis slucham rzeczonego zespolu (projektu?) i calkiem fajnie to brzmi.
monotonny, elektroniczny bit, ciezkie, niskie tlo i siarczyste, nieprzyjemnie brzmiace gitary

tagi: Voivod (gitarzysta twierdzi, ze nie znal Voivod gdy pisal te riffy, ale ja mu nie wierze, bo slychac ogromny wplyw Nothingface i miejscami Phobos :)), Godflesh, Jesu (ale w nieduzej dawce, wiec nie mdli).

wychodzi, ze to jakis post black metal - ja tego gatunku z reguly nie lubie, ale Nihillusa slucha sie przyjemnie.
Na minus chujowy cover Total War NON i moim zdaniem srednio udane intro. Poza tym produkcja moglaby byc jednak ciut lepsza, szczegolnie jesli chodzi o gitary. Ale ogolnie calosc trzyma poziom, sa momenty naprawde zajebiste, np. utwor o poniedzialku.

calosc do posluchania na bandcampe:
http://nihillus.bandcamp.com/
this is a land of wolves now
ODPOWIEDZ