TORTURE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
TORTURE
W odpowiedzi na zalew przeciętniactwa i byle jakich zespołów - pora na coś z naprawdę wysokiej półki. Zakładam więc temat o chyba zapomnianym nieco, a jednym z najlepszych amerykańskich zespołów thrash metalowych. Kogo z tuzów biją na głowę nie powiem, bo się jeszcze kto obrazi i nie wypowie:)
Niestety wydali tylko jedną płytę w 1989 i nieco wcześniej ep. Stylistycznie gdzieś pobzmiewa Slayer, Flotsam And Jetsam, nieco Exodus, chociaż jak dla mnie najbliżej to była Apocrypha na wielkim speedzie!
[size=+6]TORTURE - "STORM ALERT"[/size]
[URL=http://imageshack.us][img]http://img266.imageshack.us/img266/164/torturesaet0.jpg[/img][/URL]
Feel free to join discussion.
Niestety wydali tylko jedną płytę w 1989 i nieco wcześniej ep. Stylistycznie gdzieś pobzmiewa Slayer, Flotsam And Jetsam, nieco Exodus, chociaż jak dla mnie najbliżej to była Apocrypha na wielkim speedzie!
[size=+6]TORTURE - "STORM ALERT"[/size]
[URL=http://imageshack.us][img]http://img266.imageshack.us/img266/164/torturesaet0.jpg[/img][/URL]
Feel free to join discussion.
- Trojan
- postuje jak opętany!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Świetny zespół, świetna płyta. Wybuchowa mieszanka SLAYER i SEPULTURA. Pamiętam, że po kupnie pirata katowałem taśmę ponad miesiąc, mimo że wtedy mocno już wsiąkłem w Death Metal i Death/Grind i szukałem 'mocniejszych wrażeń'
Jakiś rok temu dorwałem "Storm Alert" na LP więc kult sączy się ze ścian:)
Thrash 'till Death
MiniLP nie znam:(
Jakiś rok temu dorwałem "Storm Alert" na LP więc kult sączy się ze ścian:)
Thrash 'till Death
MiniLP nie znam:(
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Torture to rewelacja. Już "Terror Kingdom" był zajebisty, ale "Storm Alert" niszczy obiekty. Moim zdaniem to jedna z najlepszych płyt thrashowych ever, a swoja świeżością przebija np. "Tempo Of The Damned" mimo, że została nagrana chyba 19 lat temu. Ilekroć słucham "Slay Ride" to mi kopara opada. Kapitalny zespół i doskonała płyta.
- lordfekal
- zaczyna szaleć
- Aron
- postuje jak opętany!
Zajebisty zespół, a ich płytowy debiut to jeden z najlepszych albumów w tym gatunku. Szkoda że po "Storm Alert" niczego już nie nagrali.
Podobno nastąpiła ich reaktywacja, więc może jeszcze coś zajebistego spłodzą.
Podobno nastąpiła ich reaktywacja, więc może jeszcze coś zajebistego spłodzą.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
-
- zaczyna szaleć
-
- świeżak
Storm Alert jest poprostu genialne .Zauwazyl ktos ze reedycja escapi brzmi totalnie inaczej( i duuuzo lepiej ) od pierwszego wydania z metalcore ? zupelnie jakby byla nagrana od nowa , inny vocal , inne duzo cięższe brzmienie , nawet dodane partie gitar i vocali tam gdzie w oryginale ich niebylo ...
- boroowa
- weteran forumowych bitew
i właśnie takie re-edycje powinny być zabronione. rozumiem jeszcze podrasowanie dźwięku, ale inny wokal i dodane partie gitar to już przegięcie.
I'll give you black sensations up and down your spine
-
- świeżak
generalnie masz racje , ale nie w tym konkretnym przypadku.wywiad z torture:
http://www.alternative-zine.com/interviews/en/99
http://www.alternative-zine.com/interviews/en/99
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
[quote][i]Wysłane przez haath[/i]
Dodał bym znakomite introsy przed kawałkami. [/quote]
I tutaj miałem mały problem. Kasety wprawdzie nie słuchałem od bardzo dawna, ale o ile mnie pamięć nie myli to [b]tam nie było introsów przed kawalkami[/b]. Kilka tygodni temu natomiast kupiłem ten wyborny album na CD (pierwsze wydanie z Metalcore). Puszczam sobie (cały już od trzymania pudełka pośliniony), a tu kurwa faktycznie ciekawe introsy!
Fuk, tyle lat żyłem w nieświadomości przez ten polski szajs...
Dodał bym znakomite introsy przed kawałkami. [/quote]
I tutaj miałem mały problem. Kasety wprawdzie nie słuchałem od bardzo dawna, ale o ile mnie pamięć nie myli to [b]tam nie było introsów przed kawalkami[/b]. Kilka tygodni temu natomiast kupiłem ten wyborny album na CD (pierwsze wydanie z Metalcore). Puszczam sobie (cały już od trzymania pudełka pośliniony), a tu kurwa faktycznie ciekawe introsy!
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: TORTURE
Rewelacyjna kapela, maniakiem traszu jakos nie jestem ale po zapoznaniu sie z epka i jedynka nie mam pytań, wyżej ze Stanów stawiam tylko Slayer
In a world of compromise...some don't
-
- zaczyna szaleć
Re:
Introsy zawsze były nawet na prehistorycznych kasetach (takt,mg....itd.)Bonny pisze:I tutaj miałem mały problem. Kasety wprawdzie nie słuchałem od bardzo dawna, ale o ile mnie pamięć nie myli to tam nie było introsów przed kawalkami. Kilka tygodni temu natomiast kupiłem ten wyborny album na CD (pierwsze wydanie z Metalcore). Puszczam sobie (cały już od trzymania pudełka pośliniony), a tu kurwa faktycznie ciekawe introsy!Wysłane przez haath
Dodał bym znakomite introsy przed kawałkami.
-
- starszy świeżak
Kurde przypadkowo trafiłem na tą stronke ponizej gdzie linki raczej juz nie działaja wiec spokojnie
Ale sentymentalna łezka sie pojawiła,tyle zapomnianego stuffu kurcze,kilkaset pozycji dla odswierzenia pamieci..
http://classicdeathmetal.blogspot.com/s ... results=50

Ale sentymentalna łezka sie pojawiła,tyle zapomnianego stuffu kurcze,kilkaset pozycji dla odswierzenia pamieci..
http://classicdeathmetal.blogspot.com/s ... results=50
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Doskonała płyta, znakomity thrash, taki jaki najbardziej lubię czyli prędkość, zadziorność, riffy, ale też melodyjność - nie taka dosłowna, ale gdzieś schowana między wierszami.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego w tym wątku jest tak biednie... Odświeżyłem wczoraj "Storm Alert" i znowu wewnętrznie zapłakałem, że ta płyta nie jest obiektem powszechnego kultu. Przecież tu każdy jeden powinien się podpisać atramentem sympatycznym.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
kilka tygodni temu poznałem
musze przyznać że kawał porządnej muzy
musze przyznać że kawał porządnej muzy
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist