HOLY TERROR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

HOLY TERROR

04-08-2014, 17:16

Tematu nie ma to zakładam. Ostatnio kolega Konopnicki przypomniał mi o istnieniu tej bądź co bądź specyficznej kapeli, w związku z czym poczyniłem zakup drugiego krążka. Myślę, że kto ma znać (albo słyszeć) twórczość HOLY TERROR ten zna lub słyszał. Na pewno zespół wielce zapomniany i chyba bardzo niedoceniony. A szkoda.

Prują nie wolniej niż SLAYER, trotyliard riffów, gęstwina dźwięku. A to niby "tylko" speed/thrash. Jeśli dodamy do tego szalenie oryginalne partie wokalne, bardzo bardzo dużo punkowego zadziora i mocne nawiązania do NWOBHM. Gdzie w temacie o AGENT STEEL kolega Drone napisał, że HOLY TERROR to krok wstecz w stosunku do AGENT STEEL. O tyle się nie zgodzę, że ciężko jest mi znaleźć jakiekolwiek porównanie do twórczości HOLY TERROR, nawet jeśli podpina się ich pod łatkę speed/thrash.

Co sądzicie o tych grających po brytyjsku Amerykańcach? Perfekcja wykonawcza, czy muzyczne niechlujstwo? Kopalnia pomysłów czy barokowy, bezmyślny muzyczny przerost formy nad tresćią? Podwórkowe wyjce czy pełen proefsjonalizm?
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

Re: HOLY TERROR

04-08-2014, 18:00

Ja znam drugi album, który jest zajebisty. Chwała im, że z nikim się wtedy nie próbowali ścigać, tylko grali po swojemu.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

Re: HOLY TERROR

04-08-2014, 23:32

Znam oba, ale najpierw poznałem dwójkę z pirackiej kasety gdzieś na początku wieku.
Ładnie panowie pruli, tak dość pankowo, melodyjniej niż Slayer, ale z porównywalną wściekłością. Bardzo dobrze się tej muzyki słucha i mam nadzieję, że żadnej reaktywacji nie będzie.
ODPOWIEDZ