RIGOR MORTIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: Rigor Mortis
Fajnie, tylko co z tego? Te wszystkie powroty robia sie denerwujace, duza czesc z plyt ktore sa nagrywane po takich powrotach sa zazwyczaj najslabszymi pozycjami w dyskografii powracajacych zespolow.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
To wówczas się olewa. Zawsze może być z tego coś dobrego. Mnie nie rusza, że "kapela może zszargać swą reputację".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Glene
Wiem, tylko jak ostatnio zauważyłem, ze nawet nie podchodze do takich powrotow, lub nowych plyt starych wyjadaczy których muzyke bardzo lubie(Sinister,Sodom. Malevolent Creation) bo stwierdzam, że niczym mie ich nowe plyty nie zaskocza i szkoda mi na nie czasu.
- Gore_Obsessed
- Glene
Czasami tez bym tak chcial, ale nie moge, nieustannie rzuca mnie w rozne muzyczne strony i jest trudno mi zagrzac gdzies miejsceGore_Obsessed pisze:Ja się cały czas dobrze czuję "na starych śmieciach".
- Gore_Obsessed
Pełna zgoda, choć najlepsza jest według mnie "Epidemic of violence".Glene pisze:Demoliton Hammer -Tortured Existence piekelna moc i ciezar!

- ultravox
Oj tam, a Asphyx, Celtic Frost, Autopsy, Mercyful Fate? Nie ma reguły, czasem takie powroty są naprawdę fajne.Glene pisze:Fajnie, tylko co z tego? Te wszystkie powroty robia sie denerwujace, duza czesc z plyt ktore sa nagrywane po takich powrotach sa zazwyczaj najslabszymi pozycjami w dyskografii powracajacych zespolow.
Niby tak, ale ciężko znaleźć dzisiaj zespoły, które graja tak jak wyżej wymienione, więc nawet jeśli ich nowe propozycje nie robią już takiego wrażenia jak pierwsze płyty, to i tak warto po niektóre z nich sięgnąć. Sinister nie zaskoczył niczym od czasu "Cross the Styx", ale ostatnie trzy krążki to kawał naprawdę świetnego grania. Bardzo fajna płytę nagrał Grave, który też przecież od początku zjada własny ogon. Malevolent podobnie i też wciąż dają radę. :wink:Glene pisze:Wiem, tylko jak ostatnio zauważyłem, ze nawet nie podchodze do takich powrotow, lub nowych plyt starych wyjadaczy których muzyke bardzo lubie(Sinister,Sodom. Malevolent Creation) bo stwierdzam, że niczym mie ich nowe plyty nie zaskocza i szkoda mi na nie czasu.
- Glene
Co do pierwszego punktu to napisalem, ze duza czesc plyt, a nie wszystkie. Co do wymienionych przez Ciebie zespolów - ich plyty po powrocie bardzo sobie cenie i uwazam za jedne z najlepszych ich osiagniec. Odnosnie drugiego punktu, slyszalem dobre recenzje o tych plytach, ale jakos nie mam parcia aby siegnac po te albumy, ale za to ostanio z wielka przyjemnoscia powrocilem do 2 pierwszych plyt Sinister. Tak jeszcze nawiązując do SInister - The Silent Howling swojego czasu spodobalo mi sie. :wink: Mozliwe, ze kiedys poslucham tych albumow lecz teraz mam jakas wyjatkowa niechec do nowych plyt klasykow i wszelkiej masci powrotow. :wink:
- Castor
Rigor Mortis - posłuchałem tego na ich myspace i stwierdzam że grają bardzo fajny thrash z pankowym zacięciem
Brzmi to bardzo klasycznie 

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niestety gitarzysta Rigor Mortis Mike Scaccia nie doczekał wydania nowej płyty. Zmarł dzisiaj na tak serca, podobno podczas koncertu...
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Gore_Obsessed
Re: RIGOR MORTIS
Co tu napisać? Szkoda gościa. Na pewno był nietuzinkowym gitarzystą. Współczuję rodzinie, ale dla niego lepsza śmierć chyba nie mogła być pisana (tyle, że o wiele za wcześnie).
-
Coming in 2014… the final chapter of ‘The Texas Chainsaw Massacre of Metal’… RIGOR MORTIS! Featuring: MIKE SCACCIA, CASEY ORR, HARDEN HARRISON & BRUCE CORBITT. This is the first album with the original lineup since the self-titled Rigor Mortis album that was released in 1988. This will also be the last Rigor Mortis album. Mike Scaccia’s Swan Song and the greatest guitar work of his incredible career.
Recorded in February, 2012 at 13th Planet Studios in El Paso, Texas. Mixed by longtime Rigor Mortis engineer Kerry Crafton. 10 new original and unforgettable Rigor Mortis tracks!!
RIGOR MORTIS – ‘SLAVES TO THE GRAVE’
1.) Poltergeist
2.) Rain Of Ruin
3.) Flesh For Flies
4.) The Infected
5.) Blood Bath
6.) Ancient Horror
7.) Fragrance Of Corpse
8.) Curse Of The Draugr
9.) Sacramentum Gladiatorum (Scaccia Instrumental)
10.) Ludus Magnus (Guest Vocal appearance by Al Jourgensen)
Recorded in February, 2012 at 13th Planet Studios in El Paso, Texas. Mixed by longtime Rigor Mortis engineer Kerry Crafton. 10 new original and unforgettable Rigor Mortis tracks!!
RIGOR MORTIS – ‘SLAVES TO THE GRAVE’
1.) Poltergeist
2.) Rain Of Ruin
3.) Flesh For Flies
4.) The Infected
5.) Blood Bath
6.) Ancient Horror
7.) Fragrance Of Corpse
8.) Curse Of The Draugr
9.) Sacramentum Gladiatorum (Scaccia Instrumental)
10.) Ludus Magnus (Guest Vocal appearance by Al Jourgensen)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- aginsiak
- w mackach Zła
Pierwsza płyta sam miąższ.Bardzo jestem ciekaw tej nadchodzącej płyty. Czas oczekiwania umilam sobie ostatnim Warbeast.
-

-
Premierowy kawałek:
http://www.metalsucks.net/2014/08/07/ex ... -25-years/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.metalsucks.net/2014/08/07/ex ... -25-years/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lobas
- zaczyna szaleć
Kompletnie zapomniałem o tym albumie, a przecież tak na niego czekałem.
Brzmi jak klon Sacred Reich.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Brzmi jak klon Sacred Reich.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Chelsea Bus Company