NEETZACH-True Servants of Satan

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

NEETZACH-True Servants of Satan

17-07-2008, 14:27

Wiele ostatnimi czasy wychodzi albumów z klasycznym norweskim Black Metalem,niektóre porażaja bieda,albo sa jedynie porawne i zawierają muze odtwórczą,bez żadnego indywidualnego pierwiastka.Gdy usłyszałem płyte Neetzach,pierwsze wrażenie miałem nie za specjalne-ot kolejny norweski BM,lecz po kilku przesłuchaniach dotarł do mnie patologiczny geniusz tych Norwegów.Muza surowa,słyszalne wpływy Darkthrone,Carpathian Forest czy Gorgoroth,lecz zagrana z jakims swoistym chorym klimatem,ktory mi baardzo podpasował.Przykładowo w numerze"belial",który to zaczyna sie chorobliwym minimalizmem w stylu Von,lecz stopniowo przechodzi w pewnym sensie eteryczny,przestrzenny pochód z łkajacymi gitarami na pogłosie,nad wszysktim unosi sie wsciekły lekko przesterowany wokal(troche jak w Leviathan).Ogólnie płyta jest naprawdę zajebista,obok opisywanego tutaj Kaosritual,jedna z najlepszych w tej stylistyce,jestem ciekaw czy ktos również lubi,kocha,szanuje :) ???
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

Re: NEETZACH-True Servants of Satan

08-11-2014, 22:39

TORTURER pisze:jestem ciekaw czy ktos również lubi,kocha,szanuje :) ???
Tak.
ODPOWIEDZ