SPITE EXTREME WING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
SPITE EXTREME WING
No właśnie, Italo-disco, tfu, Italo-BM. Zespoły w tym kraju przeważnie nagrywają mniejsze lub większe gówno. Tak i było dla mnie z SEW na początku, z ostatnim albumem sporo się poprawili. Ale to co słyszę tutaj podoba mi się po prostu niesamowicie. Jester zaraz oczywiście wpadnie, że nie ma religijności, ale mam to w dupie. Dostajemy dość prosty, sięgający korzeni gatunku BM z dużymi rockowymi naleciałościami (+ cover Beatles na dokładkę). Chwyta błyskawicznie, sporo melodii (nie wsiowych), okazjonalne "galopady", przyzwoity wokal. Więcej nie piszę, po prostu polecam odsłuch. Jak dla mnie na razie 7.5/10 z widokami na 8.
Ostatnio zmieniony 28-03-2011, 21:15 przez Morph, łącznie zmieniany 1 raz.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Re: SPITE EXTREME WING - Vltra (2008)
zajebiscie.zaraz sobie sprawdze.pierwszy raz przeczytalem o nich w jakims numerze 7 gates,pamietam ze fragmenty poprzedniej plyty byly interesujace..
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Oj, włoski Black metal? I tak pewnie nie przebije Albano i Rominy, ale pamiętam, że chyba Terrorizer dał ich płycie bardzo dobra ocenę, ale mogę się tez mylić. Trzeba posłuchać... z taka nazwą to pewnie jacyś miłośnicy Il Duce:)
- grot
- weteran forumowych bitew
W sumie trochę mnie odstrasza to pochodzenie, metal i Włochy (z nielicznymi wyjątkami) jakoś zdecydowanie zbyt często oznaczają pitolenie bez wyrazu.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
po 4 przesłuchaniach - ten album ma swoje momenty ale zdarzają się też wsiowe melodie i patenty z dupy że o patatajach nie wspomnę.jak na razie 6/10 i na jakiś czas dam sobie spokój.
- grot
- weteran forumowych bitew
Natrafiłem na
Teledysk na tyle interesujący, że chyba jednak dam szansę temu materiałowi.
Teledysk na tyle interesujący, że chyba jednak dam szansę temu materiałowi.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- OD-BYT
- rozkręca się
- Kontakt:
Oprócz Mortuary Drape, Necromass, black Flame i jeszcze paru innych.Morph pisze:No właśnie, Italo-disco, tfu, Italo-BM. Zespoły w tym kraju przeważnie nagrywają mniejsze lub większe gówno.
Alez jest jak najbardziej, tyle że nie ta o którą chodzi mhrocznym metaloffcom.Jester zaraz oczywiście wpadnie, że nie ma religijności, ale mam to w dupie.

I ten cover to najlepsze co znajduje się na tej płycie, Reszta jest nudna jak flaki z olejem, już przy połowie zacząłem myślec co by tu innego włączyć. Aranżacje utworów sa tak kiepskie, że aż żal słuchać. Taki BM sprawdziłby się równolegle z pierwszymi nagraniami Emperor. Teraz jest nudny i nawet przy takich zespołach jak Malfeitor czy Nefarium wymięka. W ogóle SEW to chyba najsłabszy band spośród wszystkich zrzeszonych w B.M.I.A. A do tego teraz zaczeli małpowac Image z Von Thronstahl. Do dupy.Dostajemy dość prosty, sięgający korzeni gatunku BM z dużymi rockowymi naleciałościami (+ cover Beatles na dokładkę).
-Najdroższy libertynie - powiedziałam - a więc lubisz tyłek !
-Ach ! Pani, czy istnieje w świecie wyborniejsza rozkosz ?
-Ach ! Pani, czy istnieje w świecie wyborniejsza rozkosz ?
- TORTURER
- w mackach Zła
Co do teledysku to naprawde fajny,lepszy natomiast niz muzyka do niego,ktora sama jest jakims pseudoambitnym gniotem,ba to przeciez nie jest żaden Black Metal,kurwa mac to nie jest nawet metal,jakis leniwy lekki rock z kilkoma bardziej "mrocznymi" nutami,zero dramaturgi(czyli w ogóle brak jakiegokolwiek zgrania z obrazem),plumkanie i nędza,syf,zaorać!!!
ps.opinia subiektywna,nikomu nie musze sie tłumaczyc ani też nie zamierzam udawadniac swojego pogladu na tenże zespół...
ps.opinia subiektywna,nikomu nie musze sie tłumaczyc ani też nie zamierzam udawadniac swojego pogladu na tenże zespół...
Death Dwells in Love
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
BF to akurat spora kupa..OD-BYT pisze:Oprócz Mortuary Drape, Necromass, black Flame i jeszcze paru innych.Morph pisze:No właśnie, Italo-disco, tfu, Italo-BM. Zespoły w tym kraju przeważnie nagrywają mniejsze lub większe gówno.
Give birth to something dead
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
SEW to niezła kupka.nie wytrwałem do końca.syf.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jeśli im większa kupa tym lepsza to się zgodzę.Morph pisze:BF to akurat spora kupa..OD-BYT pisze:Oprócz Mortuary Drape, Necromass, black Flame i jeszcze paru innych.Morph pisze:No właśnie, Italo-disco, tfu, Italo-BM. Zespoły w tym kraju przeważnie nagrywają mniejsze lub większe gówno.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Re: SPITE EXTREME WING
SPITE EXTREME WING - wielbię wszytkie płyty. Bardzo niedoceniony zespół.