BARING TEETH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

BARING TEETH

14-07-2011, 19:53

Baring Teeth, album "Atrophy", wydawca Willowtip Rec. Muzyka dla fanów Gorguts, Voivod, Virus, Ved Buens Ende (te dwa ostatnie dla drugiej części płyty).

http://www.myspace.com/baringteeth

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
DCI Hunt

Re: BARING TEETH

15-07-2011, 10:50

Poprawne, na pierwszy rzut ucha brakuje iskry bożej. Czasem ta ich "progresywność" jest taka dość kwadratowa, ale są i momenty, które robią mi bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

15-07-2011, 13:33

Zgoda co do braku iskry bożej i kwadratowej progresywności. Wiele kapel tak teraz gra i już jakiś czas temu zrobiło się to nudne.
Edit: A nawet denerwujące. ;)
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Pacjent

15-07-2011, 19:33

megawat pisze:Zgoda co do braku iskry bożej i kwadratowej progresywności.
Tych dłuższych instrumentalnych partii też to dotyczy?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
DCI Hunt

15-07-2011, 19:55

Te dłuższe, instrumentalne fajniejsze, te bardziej deathmetalowe trochę zbyt kwadratowe.
Pacjent

15-07-2011, 21:57

Te deathmetalowe mocno zahaczają o twórczość Gorguts - dla mnie miodzio.
Pacjent

17-07-2011, 11:29

Pacjent

05-11-2014, 19:00

Nowa płyta i nowy utwór:
" onclick="window.open(this.href);return false;

Znowu Gorgutsopodobne.
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

21-01-2015, 14:31

Jak już pisałem jednemu bdb. forumowemu koledze to jest zespół z którym muszę się przeprosić.
Żeby nie było; swoje zdanie na temat pierwszej płyty generalnie podtrzymuję, specjalnie po konfrontacji z "dwójką" do niej wróciłem i jednak jestem na nie; jej wadą jest przedewszystkim zbyt syntetyczne brzmienie i pewna kompozycyjna kwadratowość.
Natomiast "Ghost Chorus Among Old Ruins" od początku tego roku poniewiera mną aż miło. Ma wszystko to czego brakuje pierwszej płycie.
Oczywiście duch Gorguts jest obecny, ale ja też słyszę tutaj echa np. Intronaut z najlepszej płyty albo Zevious, ale jednak jest to trochę bardziej nieprzewidywalne i chore, i nieco bardziej awangardowe. Instrumentaliści przechodzą samych siebie, ale nie ma tu nic z onanizmu, po prostu słychać, że zespół gra jak potrafi, a potrafi wiele. Jest luz i swoboda w aranżacjach, organiczne (w moim odczuciu prawie niemetalowe) brzmienie. W ogóle nie czuję tutaj takiego typowo deathowego zdecydowania i dosłowności, ale nie kosztem ekspresji. Jest czego słuchać, jest w czym dłubać, mi to robi.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
Awatar użytkownika
megawat
weteran forumowych bitew

23-01-2015, 09:32

Jak dla mnie to oni długo jeszcze nie muszą nic wydawać.
ODPOWIEDZ