Macie chłopaki linka do najlepszej black metalowej płyty tego roku. Co tu więcej pisać... trzeba słuchać i podziwiać.
" onclick="window.open(this.href);return false;
TOD HUETET UEBEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: TOD HUETET UEBEL
Przesłuchałem właśnie tę płytę. Cóż by tu napisać? Sprawnie zagrane i chyba nic poza tym. Zero wkładu własnego - to brzmi jak kopia płyt MERRIMACK lub wczesnych albumów GLORIOR BELLI, czyli grania spod znaku "Casus Luciferi".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- zaczyna szaleć
Zdecydowanie lepszy mi się ten TOD HUETET UEBEL wydaje niż kapele, które wymieniłeś. Choćby od strony wokalnej jest bardzo oryginalnie.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Ja jednak wolę kopię oryginału niż kopię kopii, jeśli już muszę wybierać :) Podobna sprawa z tą płytą jak z SINMARA, która jest wręcz w identyczny sposób odtwórcza. Dlatego - dla mnie - o wiele większe znaczenie i wartość mają rzeczy, które pozostając w kręgu black metalu, robią muzykę zupełnie po swojemu. Np. LIK, LICHO, DEFUNTOS, FURZE, a z bardziej klasycznego grania taki COBALT czy ASH POOL. Tego mi się chce słuchać, a nie kolejnych wariacji na temat albumów nagranych dekadę czy dwie temu.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.