THE GROTESQUERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

THE GROTESQUERY

18-12-2009, 12:27

THE GROTESQUERY to kolejny (po BONE GNAWER) zespół powstały w kooperacji niezmordowanego 'Roggi' Johansson'a i powracającego do łask Kama Lee. Panowie, wg swoich własnych słów, wykonują Occult Horror Death Metal.
Ich debiutancki materiał - "Tales Of The Coffin Born", wyda na początku przyszłego roku Cyclone Empire.
Dla miłośników szwedzkiego grania, album powinien się spodobać, choć wg mnie (a słyszałem już całość) nie jest to tak dobre jak wspomniany wyżej BONE GNAWER czy debiut TORMENTED.
Muzycznie przedstawia się to bardziej walcowato, o wiele wolniej i mniej "przebojowo" niż "Feast of Flesh".

3 próbki na MySpace:
http://www.myspace.com/thegrotesquery

Mimo wszystko sprawdzić warto.

Jeszcze okładkę wkleję:

Obrazek
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: THE GROTESQUERY

08-06-2010, 13:56

Odświeżę temat, bo zniknął gdzieś w czeluściach forum... "Trochę" czasu już minęło, może ktoś słyszał "Tales..." oprócz mnie...?
DCI Hunt

08-06-2010, 14:13

Wczoraj słuchałem sampli i zachęciły mnie do zapoznania się z całością, choć nie wiem po co ten gość nagrywa tyle tych płyt. Lubię taka muzykę, ale zamiast nagrywać 10 płyt pod różnymi nazwami, o których poza 'spoko, niezłe' nie da się powiedzieć wiele więcej, mógłby wysmażyć 1-2 prawdziwe killery. No, ale posłucham chętnie. W końcu deathowe łupanie po szwedzku to jedna z rzeczy, które tygrysy lubią najbardziej.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

08-06-2010, 14:19

a ja zjadłem płyte juz kilka razy i sobie chwale... w takim temacie lubie posłuchac nawet średniawki..
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

08-06-2010, 14:22

Conflagrator pisze:(...) choć nie wiem po co ten gość nagrywa tyle tych płyt.
Też nie wiem, ale nie da się ukryć, że i BONE GNAWER i THE GROTESQUERY, przewyższają jakością inne jego zespoły. W zasadzie współpraca z Kam'em wychodzi mu na dobre. :wink:
DCI Hunt

08-06-2010, 14:24

Adrian696 pisze:. w takim temacie lubie posłuchac nawet średniawki..
No właśnie mam ten sam problem :mrgreen:
kakademona
weteran forumowych bitew

10-06-2010, 09:38

płytę mam i znam.narazie kilka odsłuchów.poprawna rzecz.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

10-06-2010, 10:08

z racji, ze info o kazdym nowym projekcie Roggi' Johansson'a odrzuca mnie na kilometr to zapoznalem sie z myspace The grotesquery dopiero dzis, ladne mielenie, chcetnie poslucham calosci.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

10-06-2010, 20:07

Bardzo, ale to bardzo udany album. Jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza, rzeczy które wyszły z spod paluchów Johanssona a i Lee 'zaliczył' tylko jedną lepszą płytę. Muzyka nieco inna niż Bone Gnawer ( który choć bardzo dobry, to jednak słabszy) mniej przebojowa, mocniej 'spowita mgiełką'-hehe. Fajnym zabiegiem, choć wykorzystywanym już x-razy, są króciutkie introsy przed kawałkami. Mi podeszło bardzo i myślę, że będzie wysoko w moim podsumowaniu...
Maria Konopnicka

11-10-2010, 00:09

Słucham właśnie i rozpierdalają mnie te wokale! Przepiękne! Po pierwszym przesłuchaniu mam wrażenie, że lepsze niż Bone Gnawer i chyba pokuszę się na CD. Na allegro aż 57 zł - tyle trzeba dać za tę płytę, czy można ją u nas gdzieś taniej wyhaczyć?
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

06-11-2010, 23:38

przyznaje że dopiero dziś znalazłem czas by przesłuchać ten cudny krążek i jestem zachwycony!

Muzyka pięknie płynie! to jest taki death metal na jaki lubię, na jakim człowiek się wychował jakim się zachwycał, czuć tu bez wątpienia lata `90, czuć tu MASSACRE, nie ma zbędnego pitolenia jest mocno, jest konkretnie ... jest bardzo dobrze chciało by się powiedzieć!
Na prawdę zachęcam wszystkich, którzy na początku lat `90tych pałali się w death metalowych dźwiękach, gdyż jest to bez wątpienia uczta dla nich, a innym polecam przestudiować dobrą lekturę która nie przelatuje jak echo, lecz pozostaje na długo w pamięci;
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

22-03-2015, 17:59

nowy album 10 kwietnia

próbka:
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... e-to-hell/" onclick="window.open(this.href);return false;

Line-Up:
Berglund, Johan - 4 string subsonic invocations
Johansson, Rogga - 6 string violent vibrations and cryptic compositions
Helgetun, Brynjar - Conversations with spirits by means of ritualistic percussions
Lee, Kam - Occultic readings, poetry blasphemies, and evil lyrical evokings
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-04-2015, 04:06

Obrazek
01. Intro / Unholy Reprisal - Resurrection of the Coffin Born
02. The Missing and the Detective's Hunch
03. Return to the House of Grotesque
04. Of Death and Unspeakable Things
05. Her Exquisite Corpse - The Skinless Bride
06. Frightful Sight of the Skinless Corpse and the Worm
07. Downfall - It's All Gone to Hell
08. Rise - The Advent of the Crooked Man
09. The Creature and the Elder Sign
10. Magnum Innominandum - He of the Yellow Sign
11. Thy Kingdom Infernal - A Promise of Hell
12. Hasturs Homecoming - All Hell Awaits
13. This Is the End
14. The Betrayer and the Man Child

no i fajnie :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ