Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nie zauwazylem tematu o Londynskiej ekipie grajacej doskonaly doom/death metal, wiec zakladam przy okazji pojawienia sie nowego albumu nakladem Profound Lore. W skladzie ludzie grajacy rowniez w Grave Miasma, Cruciamentum, Binah czy Adorior, czyli gwarancja jakosci na wejsciu jest. Maja na koncie demowke "Ecstatic Lethargy", pelny album "Noctambulism", epke "Neptunian", wszystkie wydawnictwa sa BDB+, a teraz wlasnie mozna cieszyc uszy "Vessels of Light and Decay". Nie licze na jakies dyskusje, poprostu daje porostu znac o tym cholernie niedocenionym zespole.
Na zachete cos z "Vessels of Light and Decay"
Flux / Paradigms -
Fade (Further Beyond) -
Bardzo miłe zaskoczenie ( dla mnie oczywiście, bo nazwe tego zespołu poznałem tydzień temu). Nie spodziewałem się, że tak bezproblemowo będzie mi się słuchało kawałków + 10 minutowych. Trza sobie zakupić.
i dobry album jest. Ciężar i przestrzeń rozłożone we właściwych obszarach. Idealna dla takiego materiału produkcja ze wskazaniem na bębny. Oczywiście denerwuje okładka, ale gdyby wydano ją w trójwymiarze do zyskałaby na wartości.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
No cóż... Forum, delkatnie mówiąc, nie poświęciło temu albumowi szczególnej uwagi, a szkoda. "III" to generalnie hołd złożony holenderskiej scenie doom/death lat 90-ych. Urzekająca i pociągająca płyta, a 17-minutowy "Strange Meridian" to jeden z najlepszych kawałków tego roku.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.