Widzę, że i tak wszyscy moje tematy zlewają ciepłym moczem, ale to nic. Idę dalej. Generalnie scena black metalowa od paru ładnych lat, i z paroma wyjątkami, specjalnie mnie nie interere. Ale są wyjątki, takie np. jak Pyriphlegethon. Dawno nikt tak nie grał, tak archaicznie i niesztampowo zarazem. Dużo tutaj atmosfery wczesnego Rotting Christ, środkowego Darkthrone, naszego polskiego Shemhameforash, Dissection, Sacramentum, Vinterland, ale mimo wszystko oczywistych zżymek tu za cholerę się nie uświadczy. Na pocieszenie powiem, że z tzw. religijnością za chuj to nie ma nic wspólnego, a gdyby ktoś mi wciskał kit, że nagrano to w 1993 r. to bym łyknął to jak młody pelikan. Wklejam numer z dymówki, który mnie szczególnie roznosi, ale w grudniu roku poprzedniego IRON BONEHEAD wypuścił na vinylu debiut.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Aha, warto też wspomnieć, że za kapelę odpowiedzialny jest koleś z GNAW THEIR TONGUES.
Pyriphlegethon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- w mackach Zła
Re: Pyriphlegethon
Jak coś to placek z debiutem jest do wyhaczenia w promocyjnej cenie w WHP. Taśma z demem dawno wyprzedana, ale można za friko ściągnąć sobie z bandcampa w formacie flac.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
Dobry szajs, cała płyta taka?Necropunk pisze:
-
- w mackach Zła
Jo, debiut to w prostej linii kontynuacja tego co na demówce. Tu stream całej płyty - " onclick="window.open(this.href);return false;
Kawałek "Night of Consecretion" głaszcze aż miło.
Kawałek "Night of Consecretion" głaszcze aż miło.