Nie wiem co jest takiego w Brazylii, że metalowe kapele stamtąd zioną niebywałym jadem, wściekłością i agresją po dziś dzień. Z moich ostatnich poszukiwań wspomnieć tu można o Whipstriker, Saccage, Children of Technology, a teraz Beast Conjurator, który - nomen omen - był się zwinął dosłownie parę tygodni temu i ogłosił, że są split up. Ich pierwsze demo zostało wydane przez Bartka z Till you fuckin bleed Records, więc może co poniektórzy już znają, a jak nie znają... to też dobrze, bo nic się nie stanie jak przygodę z króką dyskografią tego kwartetu zaczną od EP "Born from the Darkest Entrails". Gdybym miał to jakoś otagować to krótko i dosadnie następujące hasła bym dał dla rozeznania: koniec lat 80, początek 90, scena francuska, Masssacra, kolumbijska Masacra, Possessed.
Ta epa mnie rozjebała, a że Jebus Chrystus nakazał się dzielić z bliźnim, to tu macie linę: https://beastconjurator.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
BEAST CONJURATOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Re: BEAST CONJURATOR
Całkiem fajna ta epka. Gitary mogłyby być bardziej żrące ale i tak słucha się całkiem przyjemnie, pewnie ta południowoamerykańska żywiołowość ma na to wpływ hehe
P.s. A i jedna uwaga. Children of Technology nie jest z Brazylii...
P.s. A i jedna uwaga. Children of Technology nie jest z Brazylii...
- wlood
- postuje jak opętany!
Re: BEAST CONJURATOR
"Born from the Darkest Entrails" to jedna z płyt, które kupiłem, bo były tanie, mają ładną okładkę a pobieżny odsłuch na YT zachęcił. Niestety jeszcze nie doczekała się zaszczytu odsłuchu. Trzeba podwyższyć jej priorytet.