SERPENT ASCENDING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

SERPENT ASCENDING

07-10-2011, 19:48

Jednoosobowy projekt Jarno Nurmiego, który pojawił się w tak zacnych kapelach jak Slugathor, Nerlich i Desecresy. Tutaj gra death/doom metal starej daty, kładąc nacisk nie na ciężar, a dosyć duszną (w saunie to nagrywał?) atmosferę. Mało kto obecnie porusza takie tematy, więc mi weszło. Debiutancki album "The Enigma Unsettled" wydała w tym roku Voidhanger Rec.
Okładka przednia:
Obrazek

Muzyka również:

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: SERPENT ASCENDING

08-10-2011, 01:08

Okładka faktycznie zacna, niestety nie mogę tego samego powiedzieć o muzyce. Niby jakoś specjalnie zle nie jest ale czegoś mi tu brakuje. Mocy, diabła, grobu? No sam dokładnie nie wiem. Dam im (mu) jeszcze szansę ale chyba do listy zakupów nie dopiszę.
Pacjent

09-10-2011, 18:31

Mocy i diabła tu mało, ale czy wszędzie muszą być? Za to grobu jest dużo, do tego jakieś opary, być może śmierdzące. To nie jest drugi Slugathor, bo i po co?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

09-10-2011, 19:25

grób jest -> wokale i sposób gry czasami przywodzi mi na myśl debiut SFU. ciekawa rzecz.
Pacjent

07-08-2016, 18:46

Rzecz o nowej płycie. Jest nawet muzyka:
http://www.nocleansinging.com/2016/08/0 ... -entrance/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ