Malignant Tumor-The Metallist
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Malignant Tumor-The Metallist
Najnowszy album rock and rollowców z Malignant Tumor. Ostra jazda na maksymalnym luzie z dużą dawką humoru i autoironii, bdb, soczyste brzmienie przypominające to co najlepsze w Motorhead i wczesnym Bewitched. Sami siebie określają swój styl jako punk crust rock and roll (na początku grali grindcora) i jak najbardziej można się z tym zgodzić. 11 utworów na płycie dostępnych w różnych formatach: na kolorowym winylu, na kompaktach w tym w digi packu oraz na kasecie (niewiele zespołów niestety wydaje teraz kasety a szkoda). Dla mnie rock and rollowa jazda na maksa. Okładka mocna, może nieco szokująca, ale w gruncie rzeczy zabawna. Płyta dostępna przez ich oficjalną stronę. Daję jej 9/10 punktów.
-
- postuje jak opętany!
Re: Malignant Tumor-The Metallist
świetna recenzja od serca :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) pozdrawiam
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
nooooooooooooo.
Jest recenzja najnowszego materialu? jest.
Jest zapowiedz koncertu (viewtopic.php?f=8&t=15821&p=1348768#p1348768" onclick="window.open(this.href);return false;) ? jest.
Rzetelne dziennikarstwo ponad normę.
Wejścióweczka na koncert zespołu z gościnnym udziałem Asphyx i wpis na listę gości się należy :)
Dear Robert Šimek, Martin "Koral" Vyorálek, Bilos and Bohdič this man isn't in Masterful magazine crew and we can't take responsibility for his activities. If he promissed you anything on our behalf - it is lie.
Thank you. Masterful magazine crew.
Jest recenzja najnowszego materialu? jest.
Jest zapowiedz koncertu (viewtopic.php?f=8&t=15821&p=1348768#p1348768" onclick="window.open(this.href);return false;) ? jest.
Rzetelne dziennikarstwo ponad normę.
Wejścióweczka na koncert zespołu z gościnnym udziałem Asphyx i wpis na listę gości się należy :)
Dear Robert Šimek, Martin "Koral" Vyorálek, Bilos and Bohdič this man isn't in Masterful magazine crew and we can't take responsibility for his activities. If he promissed you anything on our behalf - it is lie.
Thank you. Masterful magazine crew.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie masz serca Andrzej... ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Triceratops
ta recenzja po angielsku bardziej mi sie podobala
woodpecker from space
- Ascetic
muzycznie zawodnicy z Ostravy trochę siedli … ta ich coraz bardziej rokendrolowa odsłona mniej mi leży (przytupu pankowego/ crastowego coraz mniej)
teledyski maja dalej na dużym luzie ;-)
[youtube][/youtube]
teledyski maja dalej na dużym luzie ;-)
[youtube][/youtube]
Poro
-
Przeszli bardzo długą, muzyczną drogę, trzeba im przyznać, od grindowego napierdolu bez litości do rock'n'rolla pozbawionego przysłowiowego kija w dupie. Nowe oblicze Malignant można lubić, posłuchać na jakiejś imprezie, albo niezobowiązująco w gronie znajomych przy piwku, którzy niekoniecznie muszą słuchać łomotu, ale taka muzyka nie będzie dla nich przeszkodą. To taki nowoczesny Motorhead ze szczyptą mocniejszego grania, luzacki i z dużym dystansem do samych siebie - co oczywiście uważam za plus. Jeśli nawet ich nowe przeboje niekoniecznie trafiają w moje nieczułe serce, to jedno muszę im przyznać. Mianowicie, na żywo, to kolesie wyłamują łokcie na lewą stronę. Żywioł, radocha, sceniczny luz, humor, czad. Jeśli nie mieliście jeszcze okazji zobaczyć ich w akcji, to żałujcie. W dusznym klubie, z piwem w ręku i w oparach fajek, ich muzyka nabiera nowego kształtu, to wprost idealny podkład muzyczny pod takie miejsce. Jak ich zobaczyłem, to nie mogłem uwierzyć, że kolesie grający taką swobodną mieszaninę rock'n'rolla, punka, crusta czy czego tam jeszcze, mogą siać takie spustoszenie. To idealne nuty pod niezobowiązujące konsumowanie napojów wyskokowych, mówię wam, noga sama tupie pod rytm.
A teledysk też fajny, tutaj jest zawarte wszystko, za co ich lubię. To taki troche muzyczny kabaret, ale taki co potrafi naprawdę rozsmieszyć, a nie powodować uczucie zażenowania, jak w przypadku kiedy obserwujemy kapelę przebraną w jakieś quasi straszne zbroje śpiewające o szatanie i tym podobnych pierdołach. Więcej luzu niektórym też by się przydało, przecież w tym wszystkim chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę.
A teledysk też fajny, tutaj jest zawarte wszystko, za co ich lubię. To taki troche muzyczny kabaret, ale taki co potrafi naprawdę rozsmieszyć, a nie powodować uczucie zażenowania, jak w przypadku kiedy obserwujemy kapelę przebraną w jakieś quasi straszne zbroje śpiewające o szatanie i tym podobnych pierdołach. Więcej luzu niektórym też by się przydało, przecież w tym wszystkim chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę.