Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Jeden z najlepszych przedstawicieli szwedzkiego death metalu, który przez lata wypracowywał swoją pozycję szeregiem EP-ek i splitów wreszcie wychyli się z podziemia debiutanckim albumem "Imago". Nowy utwór mówi wszystko:
Na wokalu Per Boder z God Macabre.
Krążek wydadzą Doomentia (LP) and Deathgasm Rec. (CD)
Ostatnio zmieniony 06-02-2014, 17:55 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Ale się zapomniałem z tym zespołem, no popatrz. Utwór z pełniaka bardzo fajny. Pamiętam EPkę "Necropsychotic", zaś jej otwieracz to był istny przebój lata. Ostatniego lata na Ziemi:
zwlekałem z zabraniem się za IMAGO, ale jak już się zabrałem to zassała mnie próżnia spreparowana przez te dźwięki. to co w MORDBRAND jest fajne to, to że chociaż wrzuca się ich do wora z emblematem swedish death metal, to mają swój własny charakter. jest tu coś z ACHERON (otwierający numer) czy spore echa NECROPHAGIA w zwolnieniach, naprawdę mocny i niedoceniony strzał z ubiegłego roku.