Wspominałem już o tym zespole w temacie o Malevolent Creation, ale z racji takiej, że zespół nagrał już płytę i najbliższym czasie podzieli się materiałem ze społecznością, wypada założyć osobny temat. Zatem przypominam: Fire For Effect to nowa tzw. supergrupa tworzona przez takich ludzi jak: Brett Hoffman (ex- Malevolent Creation), Gio Geraca (ex-Malevolent Creation, Upon Infliction), Tony Choy (Atheist, ex-Pestilence) i Mike Smith (ex-Suffocation). Jak napisał Geraca na swoim fb: "spodziewajcie się 'blackened war metalu' w najohydniejszej postaci"
https://www.facebook.com/Fireforeffectmusic/?pnref=lhc
FIRE FOR EFFECT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- smooker
- w mackach Zła
Re: FIRE FOR EFFECT
Dobry skład, ciekawy jestem. Mike'a już 5 lat w Suffo nie ma, ale ten czas ucieka.
Ta nazwa kompletnie nie pasuje do blacie ed war metalu, raczej do jakiegoś metalocorea.
-
- rozkręca się
Ja osobiście bardzo lubiłem jego łojenie, idealnie pasował do Suffo. Fajnie, że Mike powraca do grania bo już myślałem, że rzucił to w pizdu.smooker pisze:Dobry skład, ciekawy jestem. Mike'a już 5 lat w Suffo nie ma, ale ten czas ucieka.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
Takie sobie. Miękkie to jakieś i za melodyjne. Niemcy kupią.
Takie sobie. Miękkie to jakieś i za melodyjne. Niemcy kupią.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- rozkręca się
Hmm, dość przyjemnie się tego słucha. Jak na "supergrupę" wzbudzającą atencję znanymi nazwiskami to nie zapowiada się tak źle. Czekam na więcej.
- dzik
- zahartowany metalizator
- ultravox
- zahartowany metalizator
Tak jak podejrzewałem, "war metal" oznacza tutaj tylko tyle, że teksty są o wojnie, a "blackened", że jest melodyjnie :) Kompletnie nie moja bajka, ale z szacunku dla weteranów wypadało sprawdzić.
-
- rozkręca się
Kolejny kawałek (a raczej jego fragment) z nadchodzącego długograja/epki/demówki . [youtube][/youtube]
- Oferma
- weteran forumowych bitew
Szkoda takich muzyków na takie gówno. W szczególności Mike'a..
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
-
- rozkręca się
Jak będzie tak będzie. Ja tam im dam szansę. Bret zajebiście darł się na ostatnim albumie MC, więc choćby z tego powodu.
-
- rozkręca się
Pewnie nikogo to nie zainteresuje, ale Mike Smith nie będzie już dłużej angażował się w ten projekt. Na jego miejsce wskoczył Derek Roddy znany z Nile czy Hate Eternal.