Siberian Hell Sounds

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pelson
rasowy masterfulowicz

Siberian Hell Sounds

15-03-2018, 13:20

Obrazek

Australijska scena blackowa nie doczekała się jeszcze na Masterfulu tematu podobnego temu, dedykowanemu podziemiu w Szwecji czy Finlandii, gdzie Pesten i Prometheus przerzucają się polecankami wyziewów z undergroundu, dlatego zastanawiałem się gdzie to umieścić. Uznałem, że warto skrobnąć osobny temat, bo pomimo tego, że główna osnowa tekstu tyczyć się będzie zaledwie 20 minutowego materiału, i to w dodatku splitu, to band na dłuższą metę wart jest obserwacji.

Siberian Hell Sounds grają mieszankę blacku i grindcore. Szufladka raczej niepospolita, ale to nadal tylko szufladka. Muzycznie nie ma przebacz, to nie jest muzyka nastawiona na kontemplację zamglonych leśnych knieji albo odloty w kosmos i psychodelę. Goście stoją mocno na ziemi, łoją gwałtownie i z dużą intensywnością, raczej prosto (ale nie prostacko). Gdzieś na skrzyżowaniu furii wokalnej pierwszych Anaal Naathrakh, sopranowego riffowania DsO, "melodii" Dragged into Sunlight i wkurwu Nails. Brzmi ciekawie?
Jesli tak, to zapodajcie sobie ich połowę splitu z Convulsing- 20 minut naprawdę nietuzinkowego grania, mającego cos, czego coraz mniej w obecnej metalowej muzyce- własną tożsamość wylewającą się z tygla inspiracji. To jeden długi wałek, w którym sporo się dzieje, więc zapomnijcie o nudzie.
[youtube][/youtube]

Dla chcących więcej polecam jeszcze ich EP'kę z 2016, Svengali. Bardziej klasycznie w stronę grindcore, z krótszymi wałkami, może nieco mniej ciekawie niż na najnowszej produkcji, ale nadal z zębem i werwą.
[youtube][/youtube]
Rejwan pisze:
29-05-2025, 22:19
polecam poczytać Rothbarda
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

Re: Siberian Hell Sounds

16-03-2018, 07:54

Ściągnąłem sobie wczoraj dwie starsze EP-ki (zespół je udostępnia za free na swoim Bandcampie) i muszę przyznać, że bardzo dobrze się tego słucha. Wcześniejsze dokonania to faktycznie rasowy grindcore bez większych domieszek, ale nikt przecież nie powiedział, że muszą być eksperymenty, żeby było dobrze. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
ODPOWIEDZ