Czyli mogę powiedzieć, że jest to najlepiej nagrany śmierć metal tej dekady, bo w życiu bym nie powiedział, że jest to produkcja rodem z XXI w. Czysto subiektywnie powiem, ze ten materiał jest dla mnie po prostu niesamowity, totalnie pięknie oldschoolowy, taki jakby czas się dla nich zatrzymał. Chyba jet to najlepszy śmierćmetalowy album/wydawnictwo, które się ukazało w obecnym dziesięcioleciu, przynajmniej w moim odczuciu.Harlequin pisze:
DEMOLITION (USA) - Epochal Upheaval (2012)
Gwoli wyjaśnienia czy to pełniak, czy kompilacja, czy stare nagrane lub czyn nie, to znalazłem taki oto wywiad:Pacjent pisze:Jesteś pewien, że to kompilacja, a nie "pełniak"?
http://bulldozermag.com/?p=694
gdzie jest to wyjaśnione:
Bulldozer: Now here is something I did not know… Poor Kids Radio, a popular local online radio show in Los Angeles, has a record label and they just put out a 12 song CD entitled – “Epochal Upheaval”, a sort of Demolition Anthology containing older songs, as well as newer material...
Carlos Gonzales: We always wanted to record and release a full length album.[...] Poor Kids Radio is a real badass online radio show with lots of dedicated listeners everywhere, they’re some rabid fuckers. [...]We recorded the songs we thought would work for a full length release then and got the green light from The Poor Kids and at long last “Epochal Upheaval” was a grim reality. I suppose it’s fair to call it an Anthology, since the 12 episodes that make up the album hail from different stages of Demolition’s history.
DEMOLITION (CA, USA) - Epochal Upheaval (2012)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
DEMOLITION (CA, USA) - Epochal Upheaval (2012)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: DEMOLITION (CA, USA) - Epochal Upheaval (2012)
Cudowny album. Techniczny, thrashujący, a jednocześnie odlschoolowy w idealnych proporcjach. Reedycja jest chyba kwestią czasu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
Coś słabo spopularyzowany materiał na tym forum. A szkoda, bo to death metal najwyższej próby.
- Sybir
No mi się podoba, ale nie kupiłbym - o ile dobrze pamiętam, ceny były dość wygórowane.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Harlequin
Ja to ostatnio upolowałem zafoliowany egzemplarz ca 210pln total. Niemało, ale to chyba jeszcze cena do zaakceptowania. A co do samej muzyki, to jest to chyba pierwsza płyta (chronologicznie) w tym dziesięcioleciu, która brzmi jakby była nagrana w latach 90ych (casus Rotheads, ale Demolition gra po prostu lepiej). Pewnie gdybym się nie dokopał do wywiadu, w którym mówili, że wszystkie kawałki były nagrywane na nowo, to był bym przekonany że to po prostu kompilacja ze starociami i kilkoma późniejszymi, nie publikowanymi numerami.