MIDNIGHT - Satanic Royalty

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

MIDNIGHT - Satanic Royalty

24-04-2012, 16:28

Amerykański Midnight po prawie 10 latach graniach w końcu wydał swój debiutancki album, na którym zdaje się że w końcu znaleźli własne brzmienie, a więc nie tylko jadą z Venom, ale tym razem jadą także z Motorhead, Bathory, przypomina mi to też miejscami nieco Heretic (świetna przegryzka, jeśli ktoś za dużo się ich nasłuchał), ale znalazło się też miejsca dla kawałka nieco bardziej walcowatego, prawie że doomowego (Black Damnation), chociaż wpływ tych wymienionych na początku dalej jest nie do przecenienia. Ciężko powiedzieć żeby było tutaj zbyt dużo oryginalności, świeżości czy zróżnicowania, to jednak słucha się wyśmienicie.

http://shop-hellsheadbangers.com/item.asp?PID=22151
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: MIDNIGHT - Satanic Royalty

24-04-2012, 21:34

Bardzo dobra płyta.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

26-04-2012, 19:19

niezłe toto
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

12-05-2012, 21:32

nie mogę się uwlonić od tej płyty. masakra! wokal jest zły do szpiku kości i te solówki....cudo!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Karkasonne

15-09-2012, 19:34

Słucham nowego/starego "Complete and Total Hell" i tak jak wcześniej nie załapałem tego zespołu, tak tutaj jest coś pięknego. Oryginalności oczywiście zero, ale nawiązania są tak przepiękne, że jako zagrycha do Venom i Sodom nadaje się doskonale, bo słychać tu wszystko przez Motorhead, Venom, Bathory po Celtic Frost. Seal of Approval
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-06-2014, 22:25

" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

20-08-2014, 12:06

http://www.nocleansinging.com/2014/08/1 ... more-78547" onclick="window.open(this.href);return false;
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

07-01-2015, 10:42

Obrazek

MIDNIGHT - No Mercy For Mayhem [2014]

Proszę Państwa, co tu się dzieje! Nie mogę się oderwać od nowej płyty MIDNIGHT. Już "Satanic Royalty" było świetnym strzałem, ale to co się wyprawia na tegorocznym albumie, powinno zadowolić w zasadzie każdego, kto z tęsknotą spogląda w świetlaną przeszłość. Brudne punk-rockowe łupnięcie połączone jest tutaj z fantastycznymi gitarami, grającymi trochę na modłę starego NWOBHM. Jest mnóstwo tęsknych i nostalgicznych riffów ubarwionych rasowymi, przybrudzonymi solówkami. Jednocześnie zero zbędnego pitolenia, tylko cały czas ostro i agresywnie do przodu. Całość przypomina mi bardziej rockowe dokonania TOXIC REASONS, ale wątpię, żeby to była inspiracja, raczej chodzi o ostateczne podobieństwo... Jest w tym wszystkim szczerość, prawda i dusza - takie retro to ja rozumiem, zrobione z klasą i wyczuciem, bez głupawego i mechanicznego powielania w nieskończoność ogranych standardów. Słucham tej płyty któryś raz z rzędu i wpisuję ją na listę najlepszych wydawnictw AD 2014.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-01-2015, 15:01

Męczyłem swego czasu mocno ten materiał aż mi trochę zbrzydł... Serio, ta płyta jest tak słuchalna i nieprzywoicie przebojowa, że wkręca się niesamowicie szybko, ale też równie szybko przestaje zaskakiwać a miejscami niektóre cytaty aż są nazbyt wyraźne. No, ale jest to dobra rzecz.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

MIDNIGHT - Shox of violence

30-12-2016, 17:43

" onclick="window.open(this.href);return false;

zawsze się dobrze bawię
Poro
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

05-12-2018, 15:58

Achtung! Bandyci z Midnight, przy wsparciu lokalnych watażków z Truchła Strzygi, wystąpią z programem artystycznym w stołecznej Hydrozagadce w dniu 24 kwietnia roku przyszłego.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ