Zastanawiam się dlaczego nie ma tematu o tym zespole. Folk "shamanic" black metal, który pochodzi z Kirgistanu, członkowie obecnie przesiadują w Dojczlandach. Nie wiem, dla mnie to był zawsze zajebisty zespół z momentami naprawdę bardzo podniosłymi dźwiękami i porządnym brzmieniem, wszystko okraszone doskonałym klimatem orientu. Do bodaj 2016 liderem i wokalist(k) była baba. Na koncie parę albumów, każdy trzyma poziom, ostatni z 2016 roku wyjebany. Lubię oglądać trailer rzeczonego albumu oglądając to co się dzieje we wideło, klimat wyjebongo:) (2:35 i dalej rozkurwia w strzępy)
Ciekawostka: Album "Manas" jest zainspirowany najdłuższym na świecie (500 tysięcy rymowanych wierszy) eposem narodowym o tej samej nazwie. W niektórych kawałkach zamieszczono autentycznie nagrania eposu recytowanego przez manasczy, którzy znają ten epos na pamięć. Klimat nie do podrobienia.
[youtube][/youtube]
DARKESTRAH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: DARKESTRAH
Bardzo lubię i szanuję. Jeden z niewielu zespołów na gruncie pagan/folk metalu, który posiada własny charakter i intryguje.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: DARKESTRAH
Kilka a może i więcej lat temu mocno robił mi ten zespol
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo