Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nie pozostaje nic innego jak postawić płytę Entrapment obok najlepszych deathmetalowych debiutów 2012 r. czyli Resurgency, Skeletal Remains, Degial, Ataraxy, Usurpress czy The Dead Goats. Michel Jonker (ostatnio zmontował pełny skład zespołu) prezentuje nam cały konglomerat wpływów od Szwecji, przez Holandię i USA przez co trudno muzykę Entrapment porównać do jednego, konkretnego klasyka death metalu. Entrapment odbył kilkuletni staż w podziemiu, zyskując zaufanie dzięki m.in,. świetnej demówce "Crawling Morbidity".
Wydawcą "The Obscurity Within..." jest Soulseller Records
Próbki:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Od trzech dni po kilka razy dziennie sobie zapodaje. Death Metal najwyższej próby, choć fani depesze młode i zespołu łikend będą narzekać, że nie można przy tym tanczyć ;)
Nowy album przywołuje u mnie coś czego raczej nie oczekiwałem po ENTRAPMENT, a mianowicie nieodżałowany FURBOWL z obu albumów. Podobna melodyjność z lekkim posmakiem Szwecji. Będzie słuchane, a może nawet kupione.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.