Vircolac

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

Vircolac

26-02-2019, 22:19

chyba juz czas zalozyc temat temu zespolu, bo debiut to cos niabanlanego.

http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... asque.html" onclick="window.open(this.href);return false;

https://vircolac.bandcamp.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

Re: Vircolac

13-03-2019, 09:01

Przy pierwszych kontaktach bardzo dobrze mi się tego słuchało (EPki, zwłaszcza Codex Perfidia). Na żywo, jak byli w Łodzi, to dość średnio/słabo to wyszło, jak na mój gust. Jakoś od tego czasu nie wracałem do tych materiałów, ale chyba dam im jeszcze szansę. Nowy album ku temu najlepszą okazją. Ktoś już sobie wyrobił opinię na jego temat?
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

13-03-2019, 09:09

Słuchałem raz, solidne, ale to nie jest granie, do którego szczególnie chciałbym wracać.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

13-03-2019, 12:34

mam taką kasetę pakowaną w jakiś sznurek. podobał mi się sznurek i kaseta. tyle pamiętam. ta nowa niby około-moje granie, ale ostatnio, jakoś takoś nie bałdzo mi po drodze. przesłuchałem. nie dygnął. może kiedyś.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

11-04-2019, 22:23

Bardzo aligancka płyta im wyszła. Nie znam wcześniejszych materiałów, ale tegoroczny wszedł mi bez mydła. Ciekawe, że niektóre patenty i specyficzne zabiegi melodyczne (chociażby te ze Snake Among Men) to takie - prafrazując klasyka - mieszanie ogórków z dżemem, ale sprawdza się zaskakująco dobrze. Nie ośmielę się nazwać tego grania technicznym, ale kilka zawijasów gitarowych może przywoływać takie skojarzenia.

Póki co jedno z moich ulubionych wydawnictw AD 2019, choć trzeba przyznać, że konkurencja marna, bo nic mi jeszcze nie zryło mocniej beretu w tym roku.
ODPOWIEDZ