Chociaż nie przepadam specjalnie za tym co wyprawia Adriano w swoich kapelach to pozwolę sobie wkleić taki news inaugurujący temat o stołecznych black traszach:
Stołeczni black/thrashersi z Empheris ogłaszają, że po dziesięciu latach obowiązki garowego w ich kapeli przejęła Rosjanka Varaska, udzielająca się również w Blackthorn i Sinister Frost. Prywatnie Varaska jest wdową po Mortiferze udzielającym się w Hate, który zmarł w kwietniu tego roku. Z Varaską w składzie Empheris czyni już przygotowaniu dziesiątej rocznicy powstania zespołu, która przypada na grudzień tego roku.
Przyjaźń polsko - radziecka nadal kwitnie. Очень хорошие товарищи!!!:-)
EMPHERIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Re: EMPHERIS
Owszem, masa. "Regain Heaven" to jedno z najlepszych wydwnictw w polskim Black/Thrashu.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
dawno temu słyszałem demo "Flamethorns" i było mega zajebiste. widzę, że od tego czasu nasrali już tyle materiałów, że już nie nadążę za tym. pewnie jedynka z pełnograjów najbliższa stylistycznie demówce, więc chyba to by mi wypadało łyknąć?
- Lykantrop
A ja się jakoś nie mogę przekonać. Szacun dla Adriana za to co robi, ale jakieś to granie zbyt kwadratowe mi się wydaje. Niby wszystko na miejscu, ale jednak czegoś mi w tym brakuje. Za bardzo schematyczne to granie, no.ZłyPan pisze:Owszem, masa. "Regain Heaven" to jedno z najlepszych wydwnictw w polskim Black/Thrashu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
No nie gadaj, że takie "Symphony of Obliteration" schematyczne jest... Albo "Ortus Mallum"...
- Lykantrop
Specjalnie poleciałem do półki, żeby jeszcze raz sprawdzić "Regain Heaven" i opcjonalnie przeprosić za taką opinię, ale... "Symphony of Obliteration" faktycznie fajne, takie jakby żywcem wyjęte z "Hellfire's Dominion" Desaster :) Z resztą już bywa różnie, lepiej zdecydowanie wypadają w wolniejszych kawałkach. Na plus wokalne zróżnicowanie, na minus amatorskie i suche brzmienie. Ale generalnie myślałem, że było to gorsze, więc dzięki polecankom i uprzejmym psztyczkom bdb kolegów z forum zrewidowałem swoją opinię o kapeli maestro Adriana.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jestem tego samego zdania! Swoją drogą to dość oryginalny zespół jeśli chodzi o nasze podziemie - jak wszędzie sporo jest kapel black/thrashowych, z tym że wiele z nich mocno sili się na wielki odschool, wiele dużo bardziej akcentuje swoje bardziej thrashowo-pijackie oblicze (nie to żeby chłopaki z E. wylewali za kołnierz hehe).ZłyPan pisze:"Regain Heaven" to jedno z najlepszych wydwnictw w polskim Black/Thrashu.
News o sympatycznych planach na koniec roku bardzo cieszy, ponieważ jakiś czas temu obiło mi się o uszy że zespół w rozsypce.
Wracając do Reagain Heaven, to tutaj fragment KAPITALNEGO koncertu na którym poleciało kilka hitów z tej płyty:
-
- weteran forumowych bitew
wolę SODOM
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
A ja żytnią, ale co to ma do rzeczy?
-
- weteran forumowych bitew
że to straszna słabizna jest... i za chwilę nikt już nie będzie tego pamiętał... a Persecution Mania nadal będzie niszczyć obiekty... no ale jak ktoś ma nadmiar wolnego czasu i gotówki to dlaczego nie...
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
http://arrundergroundmetal.blogspot.com ... -gods.html" onclick="window.open(this.href);return false;