DYSPHORIA (US)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

DYSPHORIA (US)

26-08-2019, 19:16

Obrazek
W przypadku amerykańskich kapel deathmetalowych, które cokolwiek dłubały w tej materii na początku lat 90-tych, a potem zamilkły by powrócić po latach niezawodnie sprawdza się powiedzenie "Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci". Podobnie jest z zespołem DYSPHORIA, który w 1992 r. wydał fajną demówkę i zamilknął, na szczęście nie bezpowrotnie. Wydany w zeszłym roku album "Foul Ashes of Deceit" tak wszedł mi w krew, że postanowiłem coś o nim naskrobać. Zamiast pisać o oczywistościach typu oldschool i amerykański death metal, podkreślę że mamy tu do czynienia z bardzo energetycznym i zadowalającym technicznie graniem, które dzielnie uprawiają takie zespoły jak RESURRECTION i BRUTALITY. Ze starego składu pozostali tutaj gitarzyści i wokalista i są to najmocniejsze punkty tej płyty. Panowie chyba nie potrafią grać nowocześnie i dlatego nie odniosą sukcesu na jakimś niemieckim festiwalu, ale u sentymentalnych i zakurzonych metalowców powinni. Niektórzy może nawet kupią:
https://www.shop.oldtemple.com/dysphori ... -2084.html" onclick="window.open(this.href);return false;

[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
nicram

Re: DYSPHORIA (US)

26-08-2019, 20:51

Ok granie. Riff w 1:15 mistrzostwo Świata, szkoda, że nie pociągnęli dalej tematu. Słucha się miło, ale poza wspomnianym fragmentem nie podniosło mi ciśnienia.
all the monsters will break your heart
Pacjent

Re: DYSPHORIA (US)

26-08-2019, 21:13

Pozostałe kawałki z płyty też nieźle ciągną.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ