SUMMONING

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: SUMMONING

27-11-2017, 12:28

skoro tak, to może nawet posłucham w jakiejś wolnej chwili
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

27-11-2017, 13:51

Karkasonne pisze:Bardzo dobry kawałek ale brzmienie woła o pomstę do nieba, gitar praktycznie nie słychać i w ogóle zalatuje wczesnym Besatt jeśli chodzi o stężenie komarów. Jeśli tak to ma ostatecznie brzmieć to będzie to najgorzej brzmiąca płyta Summoning.
nigdy tej kapeli nie słuchałem ale jak piszesz ze gitary tna jak komary to chyba posłucham .. lubie w black metalu odkurzacze, komary i płyty nagrywane w piwnicy , nierówne tępa , błędy itp uwielbiam to
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

27-11-2017, 17:05

Karkasonne pisze: Zmiany są niewielkie, ale jednak są. ,,With Doom I Come" nie ma już wiele wspólnego z ,,Minas Morgul".
nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :)

a co do samej płyty to po dwóch odsłuchach mam wrażenie że jest ciutkę lepiej niż na poprzednich dwóch longach, mniej nudą wieje, tak więc będzie dalej badane.
Karkasonne

27-11-2017, 18:03

Stoigniew pisze: nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :).
Tematyka, okładki, melodyka...
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

28-11-2017, 08:03

vicek pisze: nigdy tej kapeli nie słuchałem ale jak piszesz ze gitary tna jak komary to chyba posłucham .. lubie w black metalu odkurzacze, komary i płyty nagrywane w piwnicy , nierówne tępa , błędy itp uwielbiam to
Posłuchaj w takim razie "Lugburz", bo to - nie licząc dem - jedyny "komarowy" album Summoning.
Stoigniew pisze: nie wprowadzajmy ludzi w błąd - ta płyta (jak i co najmniej dwie poprzednie) nie mają NIC, ABSOLUTNIE NIC wspólnego z "Minas Morgul". Pisanie że mają "niewiele" wspólnego sugeruje że coś jednak mają, a to po prostu nieprawda. Wspólne z tamtą płytą jest tylko nazwa zespołu, wytwórnia i skład :)
My to chyba o innym Summoning piszemy. ;) Co zmieniło się w muzyce Austriaków od czasu "Minas Morgul", że ostatnie płyty nie mają z rzeczoną absolutnie nic wspólnego? Przecież to ten sam wolny, nastrojowy, epicki BM, który z płyty na płytę ewoluuje, owszem, ale są to raczej zmiany kosmetyczne: tu czyste wokale, tam bardziej rozbudowane partie gitar czy lepiej zaaranżowane bębny. Cała reszta jest - chwała im za to! - niezmienna i wciąż są to te same melodie i ten sam klimat, co na poprzednich albumach.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Karkasonne

28-11-2017, 11:35

Początek ,,Silvertine", po niewielkich przeróbkach, mógłby być kawałkiem Bathory.
Karkasonne

02-01-2018, 20:41

DG > S > WDIC > LMHSYF = OB = MM >>> OMD > L >>>>> Koniec świata, za którym statki spadają za krawędź w kosmos > demówki
Awatar użytkownika
tommek
weteran forumowych bitew
Kontakt:

06-01-2018, 22:58

Obrazek

" onclick="window.open(this.href);return false;
535

14-01-2018, 01:04

Nieprawdopodobny syf. Kiedyś robiony za pieniądze rodziców. Tymczasem, niedorozwój odebrał dowód osobisty i za pierwszą wypłatę postanowił uderzyć ponownie.
Ojciec
zaczyna szaleć

15-04-2019, 10:46

Nowe dzieło Protectora

Obrazek

https://iceages.bandcamp.com/
K//
starszy świeżak

15-09-2019, 10:12

Ojciec pisze:Nowe dzieło Protectora

Obrazek

https://iceages.bandcamp.com/
Właśnie słucham na dzień dobry. Nie jest to do końca muzyka dla mnie, ale wychowałem się na Summoning (nastoletni fanatyk Tolkiena), to i mam sentyment do tych melodii. Całkiem spoko, 11 lat minęło a Protector dalej tłucze te swoje nostalgiczno-fabryczne electro, i dobrze :)
ODPOWIEDZ