TIMEGHOUL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
TIMEGHOUL
Chyba nie ma tematu o tej kapeli. Zacnej kapeli. Co tu dużo gadać, kto słuchał ten zna zajebistość Timeghoul - wyprzedali swoje czasy.
Obydwie demówki w końcu na CD !!!
http://www.ebay.pl/itm/Timeghoul-1992-1 ... 4ab38f1542
Obydwie demówki w końcu na CD !!!
http://www.ebay.pl/itm/Timeghoul-1992-1 ... 4ab38f1542
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Glene
- weteran forumowych bitew
Re: TIMEGHOUL
Super, ze w koncu to wyszlo. Obie demowki wysmiente. Bardzo interesujace granie, szkoda, ze nie dostali szansy na nagranie pelnego albumu, bo moglby on niezle namieszac. Jak dla mnie najlepsze II demo.
- Bolt
Kilka razy dopiero przesłuchałem, aczkolwiek baaardzo pozytywne wrażenia budzi (aż poprosiłem o coś podobnego ;) ), pierwsze demo na razie prowadzi, myślę, że jak już się do wszelakich inwokacji w drugim przyzwyczaję to też mi będzie w stu procentach odpowiadało. A co do pełniaka, to fakt, szkoda, ale na ich stronie pisze zagadkowe "ressurection", a Gevlar szuka wokalisty do "czegoś dziwnego" czyli w klimatach Timeghoula.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
- Harlequin
Hellthrasher napisał, że będzie miał płytkę, ale bedzie nieco droższa niż inne pozycje z Dark Descent
- COFFIN
I nic nie zostało?;)Harlequin pisze: wyprzedali swoje czasy
'Come the Blessed Madness'
- ultravox
- zahartowany metalizator
"Sprawdzałem" ich jakiś czas temu, ale jakoś mnie to nie zachwyciło (mimo, że teoretycznie powinno).
- Harlequin
Nic a nic ;) tylko Kononowicz. ;)COFFIN pisze:I nic nie zostało?;)Harlequin pisze:wyprzedali swoje czasy
-
- postuje jak opętany!
W Ameryce jest na to szał , według Matta jest to najlepiej sprzedający się tytuł w historii labelu .
- Harlequin
No prosze, choc w sumie nie dziwię się. Warto muzyczna bardzo wysoka, a sądzę że i kolekcjonerzy nie pogardzą.
- Morbid Marcin
Lepiej napisz, kiedy - wedlug Matta - bedziesz go mial? ;-)Hellthrasher pisze:W Ameryce jest na to szał, według Matta jest to najlepiej sprzedający się tytuł w historii labelu.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
o właśnie ! ja poproszę od razu sztukę do mojego koszyczka :)))
-
- postuje jak opętany!
Nie ma sprawy Panowie, z tydzień temu wysłane ze Stanów, jeszcze pewnie z tydzień czekania.Morbid Marcin pisze:Lepiej napisz, kiedy - wedlug Matta - bedziesz go mial? ;-)Hellthrasher pisze:W Ameryce jest na to szał, według Matta jest to najlepiej sprzedający się tytuł w historii labelu.
- Paysage d'Hiver
- w mackach Zła
- Harlequin
Odświeżam temat, bo kapela z cyklu wyprzedzamy swoje czasy o trotyliard lat. Nadal sie tym jaracie? Obleciało? Zapomnieliscie?
-
- w mackach Zła
Proszę jaką perełkę tu znalazlem :). Znakomite to jest. Trochę z Human Remains mi się kojarzy - kombinacjami w ramach obskurnego death i pięknie rozbudowanymi, otwartymi kompozycjami
Poza tym tak jak HR wyprzedzali swoje czasy i jak widzę też pozostali na etapie demówek/epek...
Poza tym tak jak HR wyprzedzali swoje czasy i jak widzę też pozostali na etapie demówek/epek...
- TORTURER
- w mackach Zła
Ależ oni napierdalali! Jeden z najbardziej niedocenionych zespołów ever...zresztą prosze:
[youtube][/youtube]
image i fryzura wokalist/gitarzysty kult :D
[youtube][/youtube]
image i fryzura wokalist/gitarzysty kult :D
Death Dwells in Love
- Deathhammer66
- w mackach Zła
https://podziemnegarkotluki.blogspot.co ... ghoul.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Naprawdę niewiele rzeczy w muzyce doskwiera mi tak, jak to, że ten wspaniały zespół nigdy nie nagrał pełniaka. Drugie demo - mówię z czystym sercem - to jeden z najlepszych death metali ever. Na fali nowego Blood Incantation znów ostatnio przypierdoliłem "Panaramic Twilight" i niszczy mnie ten materiał jeszcze bardziej niż kiedykolwiek.
Te "zapomniane" to może nieco na wyrost, ale i tak uważam że zasługują na większy rozgłos.
Naprawdę niewiele rzeczy w muzyce doskwiera mi tak, jak to, że ten wspaniały zespół nigdy nie nagrał pełniaka. Drugie demo - mówię z czystym sercem - to jeden z najlepszych death metali ever. Na fali nowego Blood Incantation znów ostatnio przypierdoliłem "Panaramic Twilight" i niszczy mnie ten materiał jeszcze bardziej niż kiedykolwiek.
Te "zapomniane" to może nieco na wyrost, ale i tak uważam że zasługują na większy rozgłos.