SAMMATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
SAMMATH
Pokrętną drogą, obwąchując rozgałęzienia Kaeck, dotarłem do albumu "Godless Arrogance" zespołu Sammath. Album ten robi mi kuku od kilku miesięcy Zakładam więc temat o Sammath, choc na razie mam w łapach jedno ich wydawnictwo. "Godless Arrogance" to muskularny black metal, silnie ukierunkowany na minorowe akordy. Motoryka ANGELCORPSE plus melodyka wczesnego Emperor (tak!). Album jest zwarty, przemyślany, gwałci i plądruje wioski. To jest album metalowy i jeśli na sali są jacyś Żydzi, to lepiej niech wyjdą dobrowolnie.
Kerosene keeps me warm.
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: SAMMATH
naur
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Skurwysynie bang! - jak mawia skretyniała młodzież. Podbijam, bo właśnie słucham.
Kerosene keeps me warm.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Up!
83koper83 pisze:
Podziemny metal grają dziś (...) SAMMATH. (...)
A takie np. DSO to jest rock dla hipsterów, bazujący na powierzchownej "nieprzystępności", która kryje blagę i mami maluczkich grozą rodem z gry komputerowej.
Rzekłem, a teraz wracam do picia.
Yare Yare Daze
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Całość "Across the Rhine is only death" zespół wrzucił już w internety na oczywiste platformy. Właśnie otworzyłem browara i zasiadłem.
Kerosene keeps me warm.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Samantha naur zawsze na propsie xd
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Nie przebili "Godless Arrogance". Niestety, rozwodnili formułę, za dużo łor metalowych "riffów". Zaledwie 4.666/5. Trochę słaba nota, jak na płytę roku, ale cień nadziei jest, że jakimś cudem wyjdzie drugi album KAECK przed Sylwestrem.
Kerosene keeps me warm.