AKURION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

AKURION

10-04-2020, 14:54

AKURION is:
Mike DiSalvo - Vocals (Coma Cluster Void, ex-Cryptopsy)
Rob Milley - Guitars (Neuraxis, Necrotic Mutation)
Oli Pinard - Bass (Cryptopsy, Cattle Decapitation, Neuraxis, Vengeful)
Tommy McKinnon - Drums (Conflux, ex-Neuraxis & ex-Augury)

Skład zacny, a samo "Come Forth To Me" podobno powstawało kilka lat. Efekt jest taki, ze światło dzienne ujrzał cholernie dziwny, róznorodny, ambitny, nierówny, ale i intrygujący twór. Ni to tech-death, ale są też jakieś przychodeliczne odjazdy, są naleciałosci z hc, są rapsy, są jakies niesmaczne melodie. Ale do banału to temu materiałowi daleko.

Warto posłuchać(i to nie raz) i wyrobić sobie zdanie. Ja po jednym odsłuchu jestem trochę skonsternowany, ale na pewno wórcę do tego materiału:

https://akurion-ca.bandcamp.com/album/come-forth-to-me" onclick="window.open(this.href);return false;
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: AKURION

10-04-2020, 15:00

Mój pierwszy odsłuch odbyłem z nastawieniem, że będzie tu sporo CRYPTOPSY, ale nic z tego. Nie jest to także taka progresywność jak w GORGUTS. Jest ciekawie, lecz na pewno za długo. Trzeba czasu by to ogarnąć.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
gorguts
zaczyna szaleć

15-04-2020, 07:57

Materiał powstawał co najmniej 5 lat. Poniżej dowód. Nagranie z 2015
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=3Vrc_myGLho[/youtube]
Oli Pinard już na Brutalu w 2017 obiecywał, że album na jesień się ukaże. Trochę się im przesunęło.
Materiał różnorodny. Z każdym odsłuchem zyskuje, chociaż nie wiem czy gdybym nie czekał na niego te 5 lat to czy byłbym tak wyrozumiały przy pierwszym podejściu i dał mu kolejne szanse.
gorguts
zaczyna szaleć

15-04-2020, 08:14

Pacjent pisze:Mój pierwszy odsłuch odbyłem z nastawieniem, że będzie tu sporo CRYPTOPSY, ale nic z tego. Nie jest to także taka progresywność jak w GORGUTS. Jest ciekawie, lecz na pewno za długo. Trzeba czasu by to ogarnąć.
W powstanie tego materiału zamieszani są ludzie z Coma Cluster Void, ciekaw jestem czy kolega Pacjent zna??? W mojej ocenie Rewelacja, ale- sprawdziłem - nikt na forum o nich nie wspominał, a to znamieeniiity ;) zespół, który szykuje się do nagrywania kolejnego już materiału.
https://comaclustervoid.bandcamp.com/al ... cemeteries" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

15-04-2020, 08:42

^ "Mind Cemeteries" Coma Cluster Void rozdaje po całości, świetny materiał.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-04-2020, 08:48

gorguts pisze:
Pacjent pisze:Mój pierwszy odsłuch odbyłem z nastawieniem, że będzie tu sporo CRYPTOPSY, ale nic z tego. Nie jest to także taka progresywność jak w GORGUTS. Jest ciekawie, lecz na pewno za długo. Trzeba czasu by to ogarnąć.
W powstanie tego materiału zamieszani są ludzie z Coma Cluster Void, ciekaw jestem czy kolega Pacjent zna??? W mojej ocenie Rewelacja, ale- sprawdziłem - nikt na forum o nich nie wspominał, a to znamieeniiity ;) zespół, który szykuje się do nagrywania kolejnego już materiału.
https://comaclustervoid.bandcamp.com/al ... cemeteries" onclick="window.open(this.href);return false;
Znam i nawet trochę lubię.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

15-04-2020, 09:17

Bardzo dobry materiał. Żadnego silenia się na nowatorstwo i temu podobne. Żadnego znęcania się nad swoimi instrumentami. I bardzo przyzwoite brzmienie. Warto poznać.
ODPOWIEDZ