PUTERAEON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
PUTERAEON
Było o nich w temacie o młodych, obiecujących kapelach, ale...słuchali ich debiutanckiej płyty??? Ja wiem, że patrząc obiektywnie to tylko kolejny zespół, którego mogłoby nie być i nic by się nie stało, ale co ja poradzę, że uwielbiam takie granie, a "The Esoteric Order" łyknąłem jak zmrożoną pięćdziesiątkę wyborowej? Fajne i chuj :D

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PUTERAEON
Płyta przezajebista. Dużo Szwecji z naciskiem na Edge Of Sanity.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Bardzo mi podchodzi ten materiał. O wiele bardziej nawet niż tych innych zespołów, których mogłoby nie być, a o których to się "mówi" tu i tam.
Kupiłem sobie jakiś czas temu (chyba u Bartdeatha), ale póki co leży jeszcze w folii. Kilkanaście soczystych premier sprawiło, że jeszcze przez kilka tygodni pozostanie na półce.
Ja sobie pożyczyłem i bez większych oczekiwań wrzuciłem na słuchawki w drodze do pracy. Po 3 kawałkach wiedziałem, że muszę to mieć na półce.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
I słusznie, bo to bardzo smakowity kawał szwedzkiego mielenia. Mimo, że sam mam już pewien przesyt takiego grania to Puteraeon trafił mnie bez pudła. Dość melodyjne ale absolutnie nie pitolące. Wczesny Edge Of Sanity z dodatkiem Grave i micha cieszy mi się od pierwszego do ostatniego dzwięku, a nie jest to wcale krótki album.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Też jakichś specjalnych nadziei sobie nie robiłem debiutem Puteraeon, ale płyta jest dużo spoko. Pecha mam niestety, że zniknęło z hurtowni Barta akurat, jak mi konto przytyło (i co bardziej bolesne - Grave Miasmy ni ma, argh!).
- Mol
- zahartowany metalizator
calkiem w porzadku material, ale jednak z podobnych klimatow o wiele bardziej wole Brutally Deceased.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Bardzo fajna płytka, po dwóch przesłuchaniach byłem kupiony, może na kolana nie rzuca ale co tam, przecież nie każda płyta musi:)
- lucass
Zajebista jest ta płyta. Juz jakis czas temu ja dorwałem ale ostatnie dni katuje ją z miłoscia :D Poza wymienionymi wyżej to z nowszych kapel kojarzy mi sie to troche z Facebreaker..
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Bezdech
Kolejny niezły retro zespół. W sumie wszystko, co można o nim napisać zawiera się w pierwszym poście, ale ogólnie na plus.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
-
- postuje jak opętany!
- manieczki
-
Drugi album zatytułowany "Cult Cthulu" wyjdzie 1 czerwca.

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
a 25 kwietnia ujrzymy trzeci album "The Crawling Chaos"

- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
ładnie, ładnie, a ja jeszcze dwójki nie słyszałem.
-