ZEAL AND ARDOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- sho
- zaczyna szaleć
ZEAL AND ARDOR
Zapytałem gdzieś w sieci o coś, co byłoby klimatycznie powiązane z US Christmas, ktoś rzucił mi wtedy linkiem do tego pana:
" onclick="window.open(this.href);return false;
i jak w przypadku dobrej literatury - "zostałem uwiedziony na zawsze i bez wybaczenia".
Facet pożenił blackowy skrzek, szybkie gitary i warczącą perkusję z muzyką Afroamerykanów, byłem zdziwiony - najpierw. Potem pokazał się na twarzy uśmiech i jakaś błądząca myśl - "to jest coś nowego", coś czego jeszcze nie doświadczyłem.
Więc pytam, Koledzy i Koleżankowie, znacie li coś podobnego? Widzi się Wam to to?
i jak w przypadku dobrej literatury - "zostałem uwiedziony na zawsze i bez wybaczenia".
Facet pożenił blackowy skrzek, szybkie gitary i warczącą perkusję z muzyką Afroamerykanów, byłem zdziwiony - najpierw. Potem pokazał się na twarzy uśmiech i jakaś błądząca myśl - "to jest coś nowego", coś czego jeszcze nie doświadczyłem.
Więc pytam, Koledzy i Koleżankowie, znacie li coś podobnego? Widzi się Wam to to?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: ZEAL AND ARDOR
Jestem na nie. Taka murzyńska batuszka.
Za bardzo to sklejone na siłę i przez to sprawia złudne wrażenie nowości. Ten "black" to też taki amerykański, pukająco-bzyczący spod znaku jakiegoś LITURGY. A przecież podobne w sumie rzeczy już wychodziły. Weźmy ten szwedzki GOAT czy THE DEVIL'S BLOOD. Nawet WOVENHAND zahacza o coś takiego, co i przełożyło się na dokonania kolegów pana Eugeniusza z MARDUK/FM. Także ten gospel jest, cały czas nam śpiewa w niektórych projektach, ale dyskretniej ;)
Za bardzo to sklejone na siłę i przez to sprawia złudne wrażenie nowości. Ten "black" to też taki amerykański, pukająco-bzyczący spod znaku jakiegoś LITURGY. A przecież podobne w sumie rzeczy już wychodziły. Weźmy ten szwedzki GOAT czy THE DEVIL'S BLOOD. Nawet WOVENHAND zahacza o coś takiego, co i przełożyło się na dokonania kolegów pana Eugeniusza z MARDUK/FM. Także ten gospel jest, cały czas nam śpiewa w niektórych projektach, ale dyskretniej ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- sho
- zaczyna szaleć
Batjuszka mogłaby mu wąchać stopy, serio. Batjuszka jest jak wydmuszka a tutaj tkwi coś głębiej, jakiś egzystencjalny zadzior, blizna. Ale! nie naciskam, grzecznie proponuję.
- Drone
W przypadku Batuszki nie mam wątpliwości. Tutaj mogło dojść do pomyłki czy raczej - błędnego oszacowania. Pochylę się nad tym zjawiskiem odrobinę niżej.
- sho
- zaczyna szaleć
Zapytam jako osobę obdarzoną nieco szerszymi horyzontami - znasz jakąś kapelę, bądź wokalistę, który miałby tak głęboko murzyński głos? Bądź kapelę, która grałaby to wszystko, co zostaję po odjęciu black-owego sznytu?
- Drone
Wbrew pozorom trudne pytanie. A coś mi chodzi po głowie z takim "pogłębionym" wokalem, ale nie mogę skojarzyć, co to jest. Muszę się zastanowić :)
- sho
- zaczyna szaleć
czekam :)
- Drone
Już wiem, co mi chodziło po głowie. Dwie rzeczy. Tyle, że to coś mocno innego. Z jednej strony WOODEN WAND, a z drugiej klasyk: RAKE - Resume The Cosmos (to z powodu tego transu!)
A ten projekt tak sprawdzam z doskoku, intryguje mnie to. Muszę się wgłębić.
A ten projekt tak sprawdzam z doskoku, intryguje mnie to. Muszę się wgłębić.
- sho
- zaczyna szaleć
a wcześniejsza? warto się brać?
-
- postuje jak opętany!
Myślę, że znacznie ciekawsze od Batushki, która ciągle pojawia się w kontekście tego grania, ale jeszcze nie umiem jednoznacznie określić, czy warto to zgłębiać.
Myślę, że znacznie ciekawsze od Batushki, która ciągle pojawia się w kontekście tego grania, ale jeszcze nie umiem jednoznacznie określić, czy warto to zgłębiać.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- Skaut
Niech cała płyta będzie taka. Porównania z chujową Batushką to jakiś nieśmieszny żart.
Coś tam było! Człowiek!
- Wrzesień
- rozkręca się
Fajny kawałek, również mam nadzieję, że całość pójdzie w takie rejony. Z poprzednią płytą mam właśnie taki problem, że jak murzyn śpiewa "gud gaaad is a deed łaaaaaaan" to śpiewam razem z nim, ale poza tym, to nie wiem i nie zwracam uwagi co się na tym albumie dzieje... oby tym razem było trochę bardziej spójnie.
- maciek z klanu
dobry kawałek dla afroamerykanow, taki czarny nergal
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
Posluchalem trochę tego zeal and ardor. Ale to jest hujowe. Ten murzyn w ogóle nie rozumie black metalu. Wkleja te bm patenty bez ładu i składu. Hujowizna straszna
- Block69
- zahartowany metalizator
No i się skumali wróżbito macieju.maciek z klanu pisze:dobry kawałek dla afroamerykanow, taki czarny nergal
PENIS METAL
- maciek z klanu
Wróżbita Maciek z klanu , dobry pomysł na nick :)Block69 pisze:No i się skumali wróżbito macieju.maciek z klanu pisze:dobry kawałek dla afroamerykanow, taki czarny nergal
- Oki
- weteran forumowych bitew
chyba format EP-ki w przypadku teo projektu mi pasuje najbardziej. Siedemnaście minut muzyki i jest fajnie, i jest git.