Zespoł - widmo. Poznałem ten będ ze składanki zawierającej numer 'A Tribute To Hot Chicks' 15 lat temu ale od tego czasu nie miałem styczności, odkopuję bo ten właśnie numer mignął mi na youtube lecz niestey - jest to jedyny dostępny utwór.
Bardzo robi mi ten będ, poprzez łączenie death/grind z różnymi dziwacznymi schizo-patentami nasuwa mi się (może na wyrost) skojarzenie 'polski Brutal Truth' natomiast pytanie - czy ktoś słyszał cały album 'Mental Diaspora Association'? Razy widziałem chyba CDRa na ebay, ze dwa blogspoty miały to kiedy ale linki wygasły wiele lat temu, ogólnie warto całość czy może jest to zwykły def /grindziol a ten kawałek to tylko jednorazowy eksperyment?
Pokładam w tym nadzieję na zapomnianą polską perłę również po tym, że dwóch członków Ortank grało później w mieszającym mocno Heatenic Noiz Architect.
ORTANK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: ORTANK
Jest w jakości MP3 na slsk.
-
- w mackach Zła
Mam to na CDr wydanym przez kapelę, mogę zgrać. I przy okazji wrzucić skany wywiadów z ziniaczy, bo w swoim czasie jednak byli na świeczniku (nie wiem czy nawet w którymś Młotku nie mieli laurki). Pamiętam, jak w Bomber zinie nawet jakiś ex-gość z Ortank opublikował płaczliwy art jak to go wyrzucili z kapeli i nie chcieli widzieć na próbach
Notabene, stawiał tam pierwsze kroki użyszkodnik beastov23 z tego forum.

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
RIP :/
Ale cała ma takie fajne schizowo-eksperymentalne jazdy w solach czy to tylko ten wałek?
Bo na youtube jest też 'Promo 2000', które jest tylko ok i nie zawiera oryginalności.
Yare Yare Daze
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Mam i promo i Mental.. nie udało się wydać tego materiału oficjalnie niestety.. A szkoda, bo to dobra rzecz.
Swego czasu popełniłem wywiad z zespołem:
http://masterful-magazine.com/interviews.php?intId=33
Swego czasu popełniłem wywiad z zespołem:
http://masterful-magazine.com/interviews.php?intId=33
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769