SYSTEM OF A DOWN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SYSTEM OF A DOWN
A co znowu graja? Pracowalem kiedys z metalowcem, maniakalnym majdenowcem, ktory oprocz tego, ze katowal mnie majdenami (najbardziej Brave New World, ktora kurwa znam na pamiec do obrzygania) a do kompletu puszczal w kolko debiut Linkin Park i System Of A Down
Niestety ciezko sie teraz pozbyc tego z jestestwa, ten System nawet polubilem, tzn dwie pierwsze, bo wiecej nie znam.

woodpecker from space
- Oferma
- weteran forumowych bitew
System to tam coś jeszcze nawet grał i miał na siebie jakiś pomysł. Linkin Park to syf od początku do końca i nagrywki z Jayem Z i smierć piosenkarza tego faktu nie zmienią. Taki boysband z tatuażami w sumie.
How entranced we are by the fire
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
Or enslaved to our own desires
Human - all too fucking human!
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Nie mogą się dogadać w tym zespole jak te wszystkie zakaukaskie narody.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Nigdy mi ten zespół nie wadził, a niektóre utwory nawet lubię. Nie znam jednak żadnej ich płyty w całości.
- dzik
Tak samo i być może jak będę miał trochę więcej wolnego czasu obadam dyskografię.
dobry kościół to kościół spalony
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Dwie pierwsze są zajebiste, trzecia już spadek formy. Także koniecznie debiut i potem dwójkę.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Nerwowy
Trójka to była bardziej zbieranina wcześniejszych utworów (co zresztą słychać) niż pełnoprawne LP.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Lukass
Koniecznie dwójka oraz dwie ostatnie. Zaryzykuję, że może nie są tak wypełnione hiciorami, jak dwójka, ale ogólnie są może nawet lepsze? Wiem, odważne stwierdzenie, ale tak to widzę po latach.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- maciek z klanu
Nie no, kompletnie się nie zgodzę. Dwie ostatnie były ok, ale siła siad tkwiła w tankianie, a na dwóch ostatnich było już 50/50. Wg mnie dwie pierwsze do teraz są bardzo dobre. Reszta tylko ok. Mówię to z pozycji fanboya kiedyś.
- Lukass
Nie zamierzam się spierać, bo wiadomo, że sprawa już trochę przedawniona. Ja może nie fanboyem, ale fanem stałem się przy dwójce. Później, do dwóch ostatnich podchodziłem jak do jeża, ale to są dobre albumy, z dobrymi kompozycjami i bardzo dobrymi tekstami. Ale to taka ocena już na chłodno. Bo uważam, że siła SOAD to nie tylko Tankian, ale także przekaz. A ten moim zdaniem jest najmocniejszy właśnie na ostatnich płytach.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- maciek z klanu
Hmmmm wg mnie jednak na debiucie, ale ostatnie dwie też mocno zaangażowane. No ten zespół to jego główną siłą były teksty i przekaż i wydaje mi się że stał za tym głównie Tankian. Malakian z tymi wrzaskami trochę zaniżył odbiór wg mnie. Brakowało już tej aury tajemniczości. Co do tekstów to polecam też mało znany w Polsce zbiór poezji tankiana jeszcze z czasów przed i równoległych z soad. Chodzi mi o cool gardens. W necie można spokojnie znaleźć. Co do wyższości jednej płyty nad drugą nie ma co się spierać bo wg mnie wszystkie tego zespołu były conajmniej dobre+.
- Lukass
Nie, no wiadomo. Rozmowa o starych czasach i gustach. Ja jedynki strawić nie mogłem, po prostu nie, głównie muzycznie. Dalej już tylko dobrze.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?