CRIMINAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

CRIMINAL

19-10-2009, 12:16

Pochodzą z Chile. Istnieją od 1991. Nie będę ściemniał, że znam ich od pierwszej demówki i mam komplet naszywek z ich logo na plecaku. Właściwie to najnowsza płyta to mój pierwszy kontakt z ich muzyką i chyba będę się musiał cofnąć w czasie, aby zobaczyć jak "White Hell" wypada na tle poprzednich wydawnictw. Najnowsze dzieło to solidny thrash metal ze szwedzkimi naleciałościami (słychać echa Entombed), który, mówiąć szczerze, zrobił na mnie o wiele większe wrażenie niż Hellwitch. Kawałki są szybkie, energiczne, niektóre riffy swoją rytmiką przypominać mogą nawet Testament. Ale tam gdzie "The Formation of Damnation" ugrzązł, tam "White Hell" pływa. Goście z lekkością tkają swoje kompozycje, bez zbędnych dłużyzn, przepitolonych solóweczek i jedyne do czego mogę się przyczepić to wokal, który wydaje się być mało barwny. Reszta chodzi bez zarzutu.
Oczywiście "White Hell" to nie jest epokowa płyta, ale "czuć", że grajkom nawet o to nie chodziło. Dla mnie z pewnością czołówka jeśli chodzi o thrash metal w tym roku. I jeszcze okładka:

Obrazek

Znacie? Lubicie? Które płyty polecacie?
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

19-10-2009, 20:16

Co jest? NIkt nie zna? Może faktycznie trzeba dosadniej: tak zajebistego thrashu nie było od czasów "Tempo of the Damned" :)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

Re: CRIMINAL

20-10-2009, 01:15

Zainteresowałem się tym materiałem przede wszystkim ze względu na magiczną nazwę Entombed, która pojawiła się w opisie. Przesłuchałem ten materiał dopiero raz, ale rzeczywiście jest bardzo dobry. Raz to za mało, żeby się szerzej wypowiedzieć, ale na pewno będą kolejne odsłuchy. Co prawda "Tempo of the Damned" dużo bardziej mnie sponiewierało, ale "White Hell" też przyjemnie gniecie. :wink: Dzięki Skaut! :D
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

20-10-2009, 08:03

Czy to ci goście od clipu "Slave Master"?
Six o clock.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

20-10-2009, 19:40

Melepeta pisze:Czy to ci goście od clipu "Slave Master"?
A w którym kawałku słychać Entombed? Skaut to chyba jakaś zagrywka marketingowa, ale fakt słychać tam dużo Szweckiej melodyki. Sama płytka spoko, fajnie buja w sam raz do autka.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
Skaut

20-10-2009, 20:49

YNKE pisze:
A w którym kawałku słychać Entombed? Skaut to chyba jakaś zagrywka marketingowa, ale fakt słychać tam dużo Szweckiej melodyki. Sama płytka spoko, fajnie buja w sam raz do autka.
mam Tobie riffy podawać w poszczególnych kawałkach? ;) Acha i nie jestem żadną zagrywką marketingową ;) Chociażby taki Incubus mnie mocno Entombed zalatuje, albo początek "Strange Ways" i tak dalej...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

Re:

21-10-2009, 18:21

Skaut pisze:
YNKE pisze:
mam Tobie riffy podawać w poszczególnych kawałkach? ;) Acha i nie jestem żadną zagrywką marketingową ;) Chociażby taki Incubus mnie mocno Entombed zalatuje, albo początek "Strange Ways" i tak dalej...
Nic, ja chyba głuchy jestem. Odpalam Nihilist i przy tym zostanę tego wieczora.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-08-2021, 01:10

0

oni żyjom ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ