GRAVEYARD RODEO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
GRAVEYARD RODEO
Dwadzieścia siedem lat grania, dwie płyty na koncie. Luźne skojarzenia z EYEHATEGOD, ACID BATH, SUPERJOINT RITUAL, SOILENT GREEN, CONVERGE, DOWN, CROWBAR, BLACK SABBATH, CRO-MAGS, starszym CORROSION OF CONFORMITY plus pierwszą falą hard core. Wyselekcjonowane cechy powyższych grup/nurtów podane w pigułce. Do tego odległe, ale co jakiś czas odzywające się echa black metalu.
Dawali wspólne koncerty z tak zasłużonymi grupami jak CIRCLE JERKS - jest to jakiś drogowskaz.
Już kilkanaście lat temu grali to co obecnie popularność (?) przynosi grupom typu MISTRESS.
Nowy Orlean czuć w każdej sekundzie.
Przez skład przewinęli się muzycy kilku (bardzo) znanych grup.
Ostatnio kupiłem sobie debiut na CD, zastąpiłem wysłużoną kasetę, stąd temat.
Polecam.
Dawali wspólne koncerty z tak zasłużonymi grupami jak CIRCLE JERKS - jest to jakiś drogowskaz.
Już kilkanaście lat temu grali to co obecnie popularność (?) przynosi grupom typu MISTRESS.
Nowy Orlean czuć w każdej sekundzie.
Przez skład przewinęli się muzycy kilku (bardzo) znanych grup.
Ostatnio kupiłem sobie debiut na CD, zastąpiłem wysłużoną kasetę, stąd temat.
Polecam.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Gore_Obsessed
-
- postuje jak opętany!
-
- rasowy masterfulowicz
Obejrzałem tylko video, ktore wylinkowałeś niedawno na jutrąbie. Dobre toto, gdyby nie video nie powiedziałbym nawet, że ma jakieś konotacje z hardcore, to chyba przez "niskie" brzmienie. No, i oczywiście teledysk, przy którym tak chwalone "Blood War III" Antaeus, wygląda jak niewinna dobranocka.
Dobranoc
Dobranoc

- Maleficio
- Kontakt:
- Gore_Obsessed
Tutaj wideo do utworu z drugiej płyty. Nieco inny klimat:Wysłane przez Pelson
Obejrzałem tylko video, ktore wylinkowałeś niedawno na jutrąbie. Dobre toto, gdyby nie video nie powiedziałbym nawet, że ma jakieś konotacje z hardcore, to chyba przez "niskie" brzmienie. No, i oczywiście teledysk, przy którym tak chwalone "Blood War III" Antaeus, wygląda jak niewinna dobranocka.
Dobranoc :)
http://youtube.com/watch?v=8882YPXe8fw
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
Trzeba szukać i tyle. Z jednej strony wyszło to dość dawno i teraz raczej nie widuję z drugiej wydało to Century Media, więc chyba nie jest niemożliwością dorwanie.
Ja za oba CD dałem łącznie 24 złote. ;) Tylko wcześniej miałem taśmy które swego czasu kosztowały więcej niż krążki, więc swoje i tak wybuliłem.
Ja za oba CD dałem łącznie 24 złote. ;) Tylko wcześniej miałem taśmy które swego czasu kosztowały więcej niż krążki, więc swoje i tak wybuliłem.
- Gore_Obsessed
Re: GRAVEYARD RODEO
Zajebisty zespół. Debiut mam na CD od dawna i podobnie jak Maniek kupiłem go za jakieś śmieszne pieniądze. Dwójkę listonosz przyniósł 2 dni temu i właśnie sobie słucham. Mnóstwo fajne granie.
- Gore_Obsessed
Re: GRAVEYARD RODEO
Według Metal-Archives Perry McAuley, czyli pierwszy wokalista przedwczoraj popełnił samobójstwo.
Nie znalazłem nigdzie indziej potwierdzenia tej informacji. Na wszelki wypadek cały wieczór maltretują mnie dźwięki "Sowing Discord in the Haunts of Man". Nic się to nie zestarzało. Nic nie straciło na wartości.
Czytając te wersy można wyczuć, że było coś na rzeczy:
My desire to get away to run
To be free
Has grown in immense proportion
The reality of this I seek
What did I do to get in here
I've got to find, find my way out of here,
Some twisted mind
Has sent me to my fate
Darkness all around, I can't... I can't feel myself
We all shall die on this giving day
Into the wasteland
Man must live till he dies
He slides down deeper
In the pit called Hades
When shall it be over?
When shall the pain subside?
Living in agony forever
Waiting... waiting to die
No more future!!!
No more future!!!
Nie znalazłem nigdzie indziej potwierdzenia tej informacji. Na wszelki wypadek cały wieczór maltretują mnie dźwięki "Sowing Discord in the Haunts of Man". Nic się to nie zestarzało. Nic nie straciło na wartości.
Czytając te wersy można wyczuć, że było coś na rzeczy:
My desire to get away to run
To be free
Has grown in immense proportion
The reality of this I seek
What did I do to get in here
I've got to find, find my way out of here,
Some twisted mind
Has sent me to my fate
Darkness all around, I can't... I can't feel myself
We all shall die on this giving day
Into the wasteland
Man must live till he dies
He slides down deeper
In the pit called Hades
When shall it be over?
When shall the pain subside?
Living in agony forever
Waiting... waiting to die
No more future!!!
No more future!!!
- Gore_Obsessed
Re:
Mam nadzieję, że lada moment będzie. Ile można czekać?Gore_Obsessed pisze: ↑17-11-2007, 21:53Skurwiele się podobno reaktywowali. Mokre majty me.
...a possible title for their upcoming full length is: "A Hideous Perfection of Grindhouse Morbidity"