REVEAL - Nocturne Of Eyes And Teeth [2011]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Sturm
postuje jak opętany!

Re: REVEAL - Nocturne Of Eyes And Teeth [2011]

16-12-2021, 22:45

Poprzednie płyty (nie znam jedynki) nie zasiadły u mnie szczególnie, na zasadzie bardziej interesujące niż ciekawe, raz posłuchane, dziękuję za uwagę. Najnowsza ma potencjał dłuższego zaczepienia się.
Awatar użytkownika
Medard
mistrz forumowej ceremonii

Re: REVEAL - Nocturne Of Eyes And Teeth [2011]

18-12-2021, 16:05

Block69 pisze:
12-12-2021, 20:42
Sybir pisze:
11-12-2021, 20:25
Poletzam ten Doppelherz.
Właśnie skończyłem pierwszy odsłuch no i faktycznie te wszystkie zachwyty wydają się nie być na wyrost. Zaczęło się jak dla mnie niepozornie, jednak im dalej tym bardziej wciąga. Sporo motywów zostaje w głowie i kusi by odpalić ponownie i odkrywać dalej. Dziś już czasu brak, ale jutro do tego wracam.
Jestem jedynie mocno zaskoczony ciszą w temacie, gdyż ten materiał wydaje się mieć wszelkie atrybuty do powalczenia o wysokie miejsce w tegorocznych podsumowaniach. Może to taka bombka z opóźnionym zapłonem.
Słucham właśnie Doppelherz, miód na serce ta muzyka, niezbyt ciężka, sporo przestrzeni, świetne techniczne granie, dużo przyjemnych heavy patentów takich z dawien dawna znanych, ale dobrze podanych, a solówki nawet nie przeszkadzają, tylko urozmaicają.
Sturm pisze:
16-12-2021, 22:45
Najnowsza ma potencjał dłuższego zaczepienia się.
Zdecydowanie. Już nie pamiętam, kiedy ostatnio podobała mi się płyta w podobnej oldschoolowej stylistyce, pewnie dawno to było.
Ok, przecież Stargazer, ale jest inny, a świetny, z kolei Tribulation za bardzo rajstopowe.

Edyta.
Doppelherz lepszy od poprzedniej Scissorgod, ta sama stylistyka, ale na Scissorgod bardziej powszechnie ograne i gorzej podane te pomysły heavy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
ODPOWIEDZ