Stangarigel

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

Stangarigel

07-01-2022, 16:51

Black metal ze Słowacji autorstwa A z Malokarpatan. Wiecej poniżej.

https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... srdca.html

Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

Re: Stangarigel

07-01-2022, 17:04

Nie trzeba czekać na premierę, bo jest dostępne już na bandcamp + dostępne kaseta lub cd niedrogo z wysyłką 11 zł.
Kończę pierwszy odsłuch i moim zdaniem zdecydowanie wygrywa to z tegorocznym albumem Krolok, ale ja na takie zimowo-leśne klimaty jestem wyjątkowo ciepło nastawiony, stąd pewnie widzę to przez różowe okulary. Ale co mi tam! Kiedyś manieczki był naczelnym słodziakiem leśniczym forum, dziś skoro go brak, to ktoś o tych bajkowych klimatach powinien od czasu do czasu napisać. Bardzo fajna płyta na początek 2021
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re: Stangarigel

05-04-2022, 20:29

Ależ fajna muzyka. Nawet te pitolące fragmenty są bez wsi, albo dobrze wiejskie. Podoba mi się ten cofnięty wokal z pogłosem, melodie niczym w środkowym Iron Maiden, klimat gaju i boru, niczym francuski Belenos, te incydentalne folklorystyczne wstawki (Drudkh? Negura? Środkowy KPN?). Kupiłem CD, naklejono na kopertę wiele słoweńskich znaczków.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
ODPOWIEDZ