MISTERIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MISTERIA
Wartością obiektywną tych płyt może być nawet to, że te płyty są kupą jeża po jagodach, a i tak "FAI" czy "Dionysos" to dla mnie krążki do których żywię ogromny sentyment. Może to i moje guilty pleasures, ale jak na polskie standardy to Lux Occulta już debiutem wybijała się ponad cieniznę (na tym poletku może jedynie Christ Agony stanowiło konkurencję). Natomiast, takie "Mother..." to fenomen, może nie w skali światowej, ale europejskiej albo środkowo-europejskiej na pewno. To bez wątpienia jedna z ważniejszych płyt w polskim mietalu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
żadne guilty pleasures. to żaden wstyd lubić lux occulta.
- hcpig
Im więcej słucham tych różnych nowych wynalazków gdzie drwale, surferzy i hipsterzy grają takia niby-bm korzystając tylko z jego formy (co tam było ostation - Deafheaven?) tym bardziej szkoda mi Misterii, która na dwójce pokazała jako robi się to z klasą, mieszając razem z innymi gatunkami black i otrzymując coś czego za ch*** nie da rady uczciwie zaszufladkować. I to wszystko w 2002 roku.
Aż sprawdziłem, gdzie grał ostatnio Maniek i ten Halucynogen to taka generyczna muzyka, że aż zęby bolą.
Aż sprawdziłem, gdzie grał ostatnio Maniek i ten Halucynogen to taka generyczna muzyka, że aż zęby bolą.
Yare Yare Daze
- ozob
Uwielbiam dwojeczke.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Dwójeczka zajebista, ale jedynkę też bardzo dobra. Niestety po rozłamie, który miał miejsce w zespole, Misterię zastąpiła MYSTERIA, którą po przesłuchaniu jednego promo utworu zwyczajnie olałem, stwierdzając, że to już nie to... Jutro sobie to przesłucham w całości.ozob pisze:Uwielbiam dwojeczke.
[youtube][/youtube]

-
- w mackach Zła
Ta Mysteria to była bieda straszna.
- hcpig
No i w tym roku minie 20 lat od wydanie jednej z najoryginalniszych polskich płyt z pogranicza death/black. Niestety, album wciąż nie cieszy się należnym szacunkiem i wydaje się zapomniany.
Yare Yare Daze
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wiele albumów jest zapomnianych. Kolejny dramat Jestera.
Płyta jak wyszła to zbierała pozytywne recenzje, jest dawno temu wyprzedana to chyba nie świadczy o tym, że nie została doceniona? Zespół nie istnieje to się o nim po prostu nie pisze.

all the monsters will break your heart
- devastator77
Znakomita płyta,jest ogień,szaleństwo i diabelstwo,a to najważniejsze w muzyce!
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- maciek z klanu
- ozob
Dwójka to jest sztos. Kopie do tej pory.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- maciek z klanu
- ozob
Jedyna jest zbyt przasna jak dla mnie. Taka naiwna, infantylna być może. Moim zdaniem czas się źle z nią obszedł.
- maciek z klanu
Z tą jedynka to tak faktycznie trochę jest, że sentyment mocno podija jej wartość.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo