FROST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
FROST
Kapela dowodzona przez Irrumatora znanego z Anaal Nathrakh czy też Mistress, na ich koncie dwa albumy "Cursed Again", "Talking To God" i epk o jakże skomplikowanym tytułe "Frost". Muzycznie fascynacja i ołtarzyk dla Mayhem czego zresztą nie ukrywał sam Mick Kenny. Co do najlepszej ich pozycji to cenie wszystko jednak ze wskanaziem na druga plytke.
Komentarze, własne spostrzeżenia niemile widziane.
Komentarze, własne spostrzeżenia niemile widziane.
In a world of compromise...some don't
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: FROST
Dwójka fajniejsza od jedynki, ale generalnie nużące na dłuższą metę. Parę kawałków naprawdę świetnych ("Filthy Black Shit").
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Talking to God - szczytowe osiągnięcie tego projektu (plus "Soul" z epki), na równi z najlepszymi albumami black metalowymi jakie stworzono. Z tą muzyką można obcować niczym z dziełem filozoficznym.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Fajna kapela. Byłem dość entuzjastycznie nastawiony, jak wychodziły te płyty. Osobiście wolę "Cursed Again". Jest cudownie prosta (coś jak prymitywna figurka wyciosana z drewna) i momentami naprawdę obrzydliwa (wokale!!!). Dwójka też gites, ale - o ile dobrze pamiętam - już zbyt zaawansowana muzycznie; oczekiwałem takiej samej groteski, jak na debiucie. Chyba sobie odświeżę, może coś mi się pozmienia w ocenie. EP-ki nie znam.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Scaarph
dokładnie to samo pomyślałem.Warcrimer pisze:Dwójka lepsza, ale ogólnie to dość fajne było. Zabawne, że trzech zwyczajnie wyglądających angoli nagrywa ot tak sobie płytę , która kasuje na starcie setki prawdziwków-nieudaczników próbujących osiągnąć dokładnie to samo od lat.
- longinus696
W ogóle się nie znacie. Przecież BM to nie zabawa, więc nie można bez ideologicznego przygotowania nagrać dobrej płyty w tym gatunku.Scaarph pisze:dokładnie to samo pomyślałem.Warcrimer pisze:Dwójka lepsza, ale ogólnie to dość fajne było. Zabawne, że trzech zwyczajnie wyglądających angoli nagrywa ot tak sobie płytę , która kasuje na starcie setki prawdziwków-nieudaczników próbujących osiągnąć dokładnie to samo od lat.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
-
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu
-
- rasowy masterfulowicz
To zajebiście, skrobnę coś jak poslucham
Edit
Rzeczywiście świetna sprawa, słyszę B. Dużo mayhem, jest Dużo nawiązania, zajebista muzyka i hitów też jest parę, zapomniany projekt niestety
Edit
Rzeczywiście świetna sprawa, słyszę B. Dużo mayhem, jest Dużo nawiązania, zajebista muzyka i hitów też jest parę, zapomniany projekt niestety
Stay clean! 

- maciek z klanu
Nigdy nie był szczególnie znany. Trochę podskoczył w momencie wydawania tej kompilacji na fali sukcesu Anaal Nathrakh, którzy wtedy pikowali jeśli chodzi o popularnosc.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- rasowy masterfulowicz
- maciek z klanu