Niezbadane są wyroki wydawców płyt. Kiedyś Filip wydawał jakichś pianinkowców w swetrach, później różnych takich zbuntowanych, a teraz tych oto slam/brutal death metalowych Portugalczyków (wcześniej jeszcze miał chyba Visceral Disgorge).
Wyszedł właśnie klip do nowej płytki, która ma wyjść w kwietniu. Słucha się bardzo przyjemnie, niby wszystko to już było, ale na tle sceny to wydaje mi się, że ci dżentelmeni grają w trochę bardziej przemyślany sposób, kawałki mają jakąś strukturę, niektóre zagrywki można sobie nucić pod prysznicem czy podczas wyciskania wągrów na juwenaliach. Teksty też nie są o penetrowaniu anusa bakłażanem, więc tym bardziej zespół na swój własny temat zasługuje. Chyba.
Analepsy
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Analepsy
Muszę sobie na dniach odświeżyć ich debiut, który wywarł na mnie naprawdę pozytywne wrażenie w chwili premiery. Nie zmienili jakoś drastycznie swojej muzyki, może jest nieco wolniej, ciut więcej melodii, wokal mniej przypominający kwik zarzynanego knura ( może oprócz kilku fragmentów ) i całkiem zgrabnie to wszystko jest posklejane. Kawałki w sumie mieli dość zróżnicowane, więc kolejne będą pewnie szybsze - i dobrze, jeśli tak będzie, nie będzie jednostajności. Ciekawie się zapowiada ten rok.
-
- postuje jak opętany!
No, to jest chyba reprezentant tej nowej fali BDM/slamu, bardziej po linii Disentomb, Devangelic, Defeated Sanity. Mi siedzi, takie bardziej piosenkowe granie, można będzie najprawdopodobniej rozróżniać utwory między sobą 

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Spokojnie, da się odróżnić 

-
- weteran forumowych bitew
"Atrocities from Beyond" jeździ ze mną w dupowozie, wraz z innymi "knurami" od (jak sobie uzmysłowiłem przed momentem) dobrym 3 lat, od momentu jak poznałem twórczość portugalczyków. Bardzo chętnie wracam do dźwięków z pierwszego długograja. Nie jest to muzyka, która wywraca swoją innowacyjnością do góry kopytami wierzchowaca wraz z jeźdźcem podczas słuchania. Tyle że, wg mnie, proporcje DM/slam/deathcore są na tyle subtelnie wyważone, że słucham ich z nieskrywaną przyjemnością.
Premierowy numer jest na tyle interesujący, aby odsunąć wahanie i zamówić swoją kopię nadchodzącej płyty.
Ciekawe jakie będą pozostałe utwory na płycie.
Premierowy numer jest na tyle interesujący, aby odsunąć wahanie i zamówić swoją kopię nadchodzącej płyty.
Ciekawe jakie będą pozostałe utwory na płycie.
-
- postuje jak opętany!
To jeszcze zdradź nazwy tych pozostałych knurów. Mam ostatnio smaka na bdm, ale mniej techniczny i bez typowych slamów w co drugim riffie. Może coś z Twojego automobilu by mi podeszło.
-
- postuje jak opętany!
To jeszcze zdradź nazwy tych pozostałych knurów. Mam ostatnio smaka na bdm, ale mniej techniczny i bez typowych slamów w co drugim riffie. Może coś z Twojego automobilu by mi podeszło.
-
na szybko z pamięci to będą:Dead But Rimming pisze: ↑13-02-2022, 07:52To jeszcze zdradź nazwy tych pozostałych knurów. Mam ostatnio smaka na bdm, ale mniej techniczny i bez typowych slamów w co drugim riffie. Może coś z Twojego automobilu by mi podeszło.
Craniotomy,
Devangelic,
Goratory,
Kill Everything
Pyrexia
Kataplexia
Może coć Ci podpasuje
-
Kręci się pierwszy odsłuch z odebranej kopii na 12 calach.
Moje pierwsze wrażenie jest takie, że jeżeli ktoś ze słuchaczy nie krzywił się podczas obcowania z "Atrocities from Beyond" to i przy słuchania "Quiescence" nie powinno być zawodu.
Moje pierwsze wrażenie jest takie, że jeżeli ktoś ze słuchaczy nie krzywił się podczas obcowania z "Atrocities from Beyond" to i przy słuchania "Quiescence" nie powinno być zawodu.