Austriacki zespół, który już od co najmniej dziesięciu lat robi swoje bez wielkiego rozgłosu. Do tej pory nie byłem fanem, aż tu pod koniec 2022, a dokładnie 30.12, Austriacy wyskakują z płytą roku - All Stillborn Fires, Lick My Heart!. W ciągu czterech dni przesłuchałem ją już x razy i nie zamierzam przestać. Mniam kurwa mniam.
Kringa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: Kringa
Hmm... zespół oczywiście kojarzę, ale nigdy się nim szczególnie nie zainteresowałem - znam tylko jeden materiał EP i nie porwał mnie. Obrodziło tymi premierami na koniec roku, jest w czym przebierać. Nie wykluczam, że i na Kringę przyjdzie czas.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
poprzednia była bdb wiec nie jestem zaskoczony. Od razu kupie cd bez wcześniejszego przesłuchania.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- postuje jak opętany!
Będzie słuchane. Poprzednie produkcje budziły trochę mieszane odczucia — na zasadzie, że intrygujące, ale nie do końca przekonuje, dokładniej zobaczy się później, a to później nie następowało. Jednak nazwa została w głowie i zapala lampkę, podobnie jak powiązana personalnie Hagzissa.
Ta nowa płyta kojarzy mi się z Furią czy DHG, w sensie, że zakręcona i sporo się dzieje.
-
- postuje jak opętany!
Ciekawe, ciekawe...
-
- rasowy masterfulowicz
- tomder
- zaczyna szaleć
Hagzissa lepsza, brudniejsze brzmienie i kopie prosto w ryj.Sturm pisze: ↑02-01-2023, 23:15Będzie słuchane. Poprzednie produkcje budziły trochę mieszane odczucia — na zasadzie, że intrygujące, ale nie do końca przekonuje, dokładniej zobaczy się później, a to później nie następowało. Jednak nazwa została w głowie i zapala lampkę, podobnie jak powiązana personalnie Hagzissa.
-
- postuje jak opętany!
Tak właśnie to pamiętam. Dawno sobie nie przypominałem, ale Hagzissa bardziej się rozpruła przy badaniu.
-
- starszy świeżak
Świetna jest nowa Kringa co w kontekście koncertu za 6 dni tylko polepsza nastrój. Poprzedni koncert w Krk mieli znakomity.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Obawiałem się że będzie kringe, a jak na razie, po dwóch numerach, jest spoko. będzie badanen
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
Pierwsze spotkanie z Hagzissa. Zacząłem od tylca. Materiał z tego splitu rozpierdala na strzępy. Wokalista jest psycholem, ale Austria ma w tej materii świetne tradycje
:

-
- postuje jak opętany!
Uczciwa ta Kringa. Najbardziej podszedł mi kawałek „Improvisation N.A.4.7.”, elegancki kraut.
BTW, można sobie posłuchać też tego. Wokalista Kringi na gitarze rytmicznej, więc chociaż to heavy/speed metal, nie szczuje wyjącym pudlem z cekinami. Jest jakiś nalot blacku (czy raczej nawiązanie do czasów, kiedy Running Wild i Sodom występowali na tych samych kompilacjach).
BTW, można sobie posłuchać też tego. Wokalista Kringi na gitarze rytmicznej, więc chociaż to heavy/speed metal, nie szczuje wyjącym pudlem z cekinami. Jest jakiś nalot blacku (czy raczej nawiązanie do czasów, kiedy Running Wild i Sodom występowali na tych samych kompilacjach).