MORBID ANGEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MORBID ANGEL
Chodzi o osobisty odbiór muzyki, czy o wpływ na scenę ?
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
uważam to samo, płyta potęga i tyle, ale Altars of madness i Covenant ważniejsze dla gatunku, a że wolę słuchać Formulas to insza sprawa, nawet końcówka nie przeszkadza, jest taki wyróżnikiem, albo znakiem tamtych czasów, wtedy lubiano dodać jakieś utwory, czy sola w zupełnie innym stylu od reszty płytyNasum pisze: ↑21-03-2023, 19:53Formulas też był moim zdaniem istotny dla gatunku. Ta płyta pojawiła się w czasie, gdy death metal po kilku latach zapaści wracał do łask, co chwilę z otchłani niebytu powracały kolejne zespoły, kolejne płyty wypierały z list sprzedaży black metal ( choć to proces powolny ) no i koniec końców, to był album, który pokazał, że death metal nadal ma się świetnie. Potężna płyta. Monument. Absolut.
Ostatnio zmieniony 21-03-2023, 20:17 przez Medard, łącznie zmieniany 2 razy.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Som już nowe videa z koncertów. Trey włosy po pas, Tucker łysy. W formie som. Czekam na nowom płytę.
Idem zjeść kanapke z konserwom, kope do rury narobić i spać.
Idem zjeść kanapke z konserwom, kope do rury narobić i spać.
Raz się zje, raz się nie zje.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mi te trzy instrumentalne przerywniki na końcu płyty kompletnie nie przeszkadzają. Dopełniają ten album. W jakiś dziwny, niepojęty sposób, ale bez nich byłby to album niepełny.Medard pisze: ↑21-03-2023, 20:03uważam to samo, płyta potęga i tyle, ale Altars of madness i Covenant ważniejsze dla gatunku, a że wolę słuchać Formulas to insza sprawa, nawet końcówka nie przeszkadza, jest taki wyróżnikiem, albo znakiem tamtych czasów, wtedy lubiano dodać jakieś utwory, czy sola w zupełnie innym stylu od reszty płytyNasum pisze: ↑21-03-2023, 19:53Formulas też był moim zdaniem istotny dla gatunku. Ta płyta pojawiła się w czasie, gdy death metal po kilku latach zapaści wracał do łask, co chwilę z otchłani niebytu powracały kolejne zespoły, kolejne płyty wypierały z list sprzedaży black metal ( choć to proces powolny ) no i koniec końców, to był album, który pokazał, że death metal nadal ma się świetnie. Potężna płyta. Monument. Absolut.
A z pierwszych trzech albumów uwielbiam Blessed i Covenant, dopiero po nim Altars.
- TheDude
I pewnie do łóżka w skarpetach śmierdzących

A co do Morbidów to niech tylko nie eksperymentują a będzie spoko.
- ŚWIAT BEZ KOŃCA
Zapierdalania w polu? W marcu? Czegoś nie wiem?
If you do everything right, there will be no struggle.
If you struggle, you're not doing something right.
If you struggle, you're not doing something right.
- Bonecrusher
- rasowy masterfulowicz
- TheDude
I zakupy w sklepie a nie praca za jedzenie u chłopa albo kłusownictwo.
- ozob
- zahartowany metalizator
Odbiór osobisty.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- postuje jak opętany!
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Mogliby paszporty w końcu ogarnąć i przybyć na trasę po EU. U nas nie ma tornad i takich zagrożeń 
- tommek
- w mackach Zła
- Kontakt:
Na koncercie było 260 osób, czy taka liczba to teraz standard na ich koncertach, niech przyjadą na Podkarpacie na pewno przyjdzie przynajmniej dwa razy więcej osób 

- Medard
niech Morbidzi przyjadą na koncert do Kutna, w Centrum Muzyki i Tańca będzie nas tam czysta pińćdziesiont
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Koncert ich koleguf z CC został wyprzedany. Ktoś wie ile tam ludziuf wchodzi do tego klubu w krk? Taka proxima? 1000?
Pamiętam, jak chyba w 2014 były 2 trasy, CC i MA, w chyba tygodniowym odstepie czasu, nawet można było kupić karnet na oba wydarzenia ze zniżką, co oczywiście uczyniłem. No i pamiętam, że po tych gigach stwierdziłem, że wypadli lepiej CC, mimo, że bardziej wielbię MA. w każdym razie była to ta sama liga i ten sam poziom.
Ciekawe jak to wygląda dekadę później?
Pamiętam, jak chyba w 2014 były 2 trasy, CC i MA, w chyba tygodniowym odstepie czasu, nawet można było kupić karnet na oba wydarzenia ze zniżką, co oczywiście uczyniłem. No i pamiętam, że po tych gigach stwierdziłem, że wypadli lepiej CC, mimo, że bardziej wielbię MA. w każdym razie była to ta sama liga i ten sam poziom.
Ostatnio zmieniony 01-04-2023, 11:14 przez when_in_sodom, łącznie zmieniany 1 raz.
- Medard
Proxima jakieś czysta ludziófwhen_in_sodom pisze: ↑01-04-2023, 11:08Koncert ich koleguf z CC został wyprzedany. Ktoś wie ile tam ludziuf wchodzi do tego klubu? Taka proxima? 1000?
Pamiętam, jak chyba w 2013 były 2 trasy, CC i MA, w chyba tygodniowym odstepie czasu, nawet można było kupić karnet na oba wydarzenia ze zniżką, co oczywiście uczyniłem. No i pamiętam, że po tych gigach stwierdziłem, że wypadli lepiej CC, mimo, że bardziej wielbię MA. w każdym razie była to ta sama liga i ten sam poziom.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Nie no, wg mojej wiedzy Proxima 1000, pytałem o ten klub w krk gdzie Kanibale i dark futerał graliMedard pisze: ↑01-04-2023, 11:11Proxima jakieś czysta ludziófwhen_in_sodom pisze: ↑01-04-2023, 11:08Koncert ich koleguf z CC został wyprzedany. Ktoś wie ile tam ludziuf wchodzi do tego klubu? Taka proxima? 1000?
Pamiętam, jak chyba w 2013 były 2 trasy, CC i MA, w chyba tygodniowym odstepie czasu, nawet można było kupić karnet na oba wydarzenia ze zniżką, co oczywiście uczyniłem. No i pamiętam, że po tych gigach stwierdziłem, że wypadli lepiej CC, mimo, że bardziej wielbię MA. w każdym razie była to ta sama liga i ten sam poziom.
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
Chyba lekko przesadziłem. Google podaje 600 luda...
- Medard
max pińcet pobyt z łokciami wepchniętymi pode cudze żebra
- Kilgore
- weteran forumowych bitew
Reuters powiadomił, że tornado lub ekstremalnie silny wiatr zerwał dach audytorium teatru w Belvidere, w Illinois, powodując zawalenie się sufitu, podczas gdy zespół rockowy występował na scenie.
- Jedna osoba zmarła, a 28 innych karetki do okolicznych przewiozły do szpitali, z czego pięć z poważnymi obrażeniami - oznajmił szef straży pożarnej w Belvidere
Jak dodał na koncercie w miejskim Apollo Theatre, na którym wystąpił zespół Morbid Angel w ramach "Tour of Terror" było ok. 260 osób.
Dali czadu
- Jedna osoba zmarła, a 28 innych karetki do okolicznych przewiozły do szpitali, z czego pięć z poważnymi obrażeniami - oznajmił szef straży pożarnej w Belvidere
Jak dodał na koncercie w miejskim Apollo Theatre, na którym wystąpił zespół Morbid Angel w ramach "Tour of Terror" było ok. 260 osób.
Dali czadu
Wyobraź sobie że zawsze masz czas