NECRONOMICON [GER]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
vulture

NECRONOMICON [GER]

03-10-2008, 10:11

Thrash now,work later.
Kolejny thrash metalowy zespół z Niemiec który mi osobiście bardzo przypadł swego czasu do gustu.
Kapela została powołana do życia na początku lat 80,pojawiły się dwie kasety demo a w niedługim czasie świat ujrzał debiut;

Obrazek

i rok później

Obrazek

Obie pozycje stoja sobie na półeczce i raczej kurz sie na nich nie zbiera :wink:
Doskonały,morderczy thrash z charakterystycznym dla tego okresu feelingiem,zacięciem,klimatem który jest po prostu nie do podrobienia.Słucham z wielką przyjemnością i jednocześnie ubolewam że do tej pory nie miałem sposobności zapoznać sie z pozostałymi dziełami tego zespołu.
Może ktoś skrobnie kilka zdań o zawartości Escalation,Screams czy Construction Of Evil?
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

Re: NECRONOMICON [GER]

03-10-2008, 10:37

Miałem niedawno w domu całą ich dyskografię , ale nie przekonali mnie na tyle, żeby sobie choćby kopie zrobić. Dobrze grają, ale mnie nie porwali jakoś. Dwa razy przesłuchałem i płyty oddałem :|
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
DCI Hunt

03-10-2008, 10:55

"Necronomicon" i "Apocalyptic Nightmare" najbliżej w sumie do Destruction (nawet bardzo blisko), ale słucha się wybornie. Taki rasowy, prymitywny szwabski łomot, które bardzo lubię. "Screams" i, przede wszystkim, "Escalation" są już mniej dzikie i bardziej przebojowe, ale to wciąż kawał fajnego thrashu. "Construction Of Evil" nie znam, nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego.
vulture

03-10-2008, 11:19

4m pisze:Miałem niedawno w domu całą ich dyskografię , ale nie przekonali mnie na tyle, żeby sobie choćby kopie zrobić. Dobrze grają, ale mnie nie porwali jakoś. Dwa razy przesłuchałem i płyty oddałem :|
Ty,idż lepiej Acid słuchać :wink:
Warcrimer pisze:Taki rasowy, prymitywny szwabski łomot
TAK!!!!!!!!
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

04-10-2008, 01:55

Jedynka to dla mnie nadal zajebisty wypas-dzikie nieokrzesane granie, ktore od tych paru lat ciagle siedzi mi w lepetynie. Dwojka i trojka nie zrobily juz na mnie takiego wrazenia-wiecej nie slyszalem( a o ile wiem cos jeszcze nagrali-nagrywaja? Nie chce mi sie sprawdzac-hehe).Fajnie, ze ktos o nich pamieta, bo w przeciwienstwie do takiego Warpath, ta kapela jest warta zapamietania.
Awatar użytkownika
Scorpion
rozkręca się

07-10-2008, 18:21

Apocalyptic Nightmare to kawał dobrego germańskiego thrashu,wolę ją od Necronomicon.Innych niesłyszałem.Napewno warto się zapoznać z ich wczesnymi płytami.Ale jakoś bardziej lubię z Niemiec: Darkness - Death Squad i Assassin - The Upcoming Terror.
DCI Hunt

13-01-2010, 19:09

Heh, a ja wciąż tych dwóch ostatnich nie słyszałem. Trzeba będzie to w końcu nadrobić.
Death in another way
weteran forumowych bitew

14-01-2010, 12:50

Debiut jest znakomity i najlepszy, dwójka bdb, trójka lepsza od dwójki, czwórka jest w porządku,
a odnośnie dwóch ostatnich płyt to są naprawdę bdb, a ostatnia z winyla niszczy!!!:-)
helpme
weteran forumowych bitew

04-02-2021, 17:22

Przypadkowo trafiłem i nie wiem dlaczego wrzucam zwiastun kolejnej ich płyty, bo wygląda na to, że niestety doczekaliśmy się kolejnego Kreatora melodyjkowego pitolenia made in Germany. Zresztą może jest tak już od iluś płyt wstecz.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-04-2023, 15:54

nie wiedziałem że oni jeszcze grają, nowy płyt hula po wypożyczalniach

se daruje ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ